Gå tilbake
glutenfri gulrotkake
Skrive ut

Glutenfri gulrotkake

Ingredienser

  • 10 stk dadler
  • 2 epler
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts muskat
  • 1/4 ts salt
  • 500 g gulrøtter
  • 80 g kokosmel
  • 5 dråper steviasøtning

Glasur

  • 1,2 dl kokosmelk (den med mest fett)
  • 150 g cashewnøtter (gjerne bløtlagt i syrlig miljø over natten)
  • 2 ss sitronsaft
  • 1/4 ts havsalt
  • 15 dråper steviasøtning

FREMGANGSMÅTE

  • Miks dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver sammen i en kjøkkenmaskin og miks til det er en nesten jevn blanding. Kan være litt grov.
  • Tilsett muskat, kanel og salt.
  • Riv gulrøttene, og legg i en stor bolle. Tilsett miksen fra kjøkkenmaskinen, og bland sammen med revet gulrøtter.
  • Tilsett kokosmel, og miks for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.
  • Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.
  • Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur (se under). Sett på nytt i fryser i 1 time.
  • Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.
  • Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).

Glasur

  • Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia hvis du ønsker.