Gå tilbake
+ porsjoner
ingefærøl
Print

Ingefærøl (melkesyregjæret)

Servings 3 liter

Ingredienser

  • 3 liter vann
  • 80 gram sukker
  • 70 g ingefær (rensket og skivet / revet)
  • 2 dl myse
  • 1,5 ts havsalt

FREMGANGSMÅTE

  • Legg vann og ingefær i en kjele og kok opp. Kok i 3 minutter.
  • Ta kjelen bort fra varmen, og legg i sukker og salt. Rør rundt og avkjøl til romtemperatur.
  • Når det er blitt romtemperert, så tilsett mysen.
  • La blandingen stå på kjøkkenbenken med et kjøkkenklede over i ca ett døgn.
  • Deretter helles blandingen over på tette flasker og settes i romtemperatur i 2-4 dager. Husk å åpne lokket én gang pr dag for å lette på trykket. Ikke fyll glassene helt opp. La det være litt rom for luft helt øverst.
  • Deretter kan flaskene settes kjølig, og de er klar til å drikkes.