Go Back
Print

Smuldrepai med havregryn og blåbær

Ingredients

  • 300 g frosne bær
  • 300 ml kesam
  • 2 ss uraffinert sukker (eller annen søtning)
  • 100 g havregryn (gjerne bløtlagt og tørket)
  • 100 g kokosolje
  • 2 ts kanel

Instructions

  • Ovn på 190 grader varmluft.
  • Legg frosne bær utover i en ildfast form.
  • Smør utover kesam.
  • Smuldre sammen havregryn og sukker godt sammen med kokosolje.
  • Dryss dette over formen.
  • Legg på kanel til slutt på toppen.
  • Stekes i ovn på 190 grader varmluft i ca 18 minutter.

Notes

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Frosne bær: vanlig matbutikk.
Vaniljekesam: vanlig matbutikk.
Uraffinert sukker: Coop Mega.
Havregryn: vanlig matbutikk.
Kokosolje: Coop Mega.
Kanel: Jeg kjøper Ceylon kanel (ekte kanel) fra altShop. Den er noen hakk sunnere enn standard kanel som vanlige matbutikker selger. Kan også kjøpes på helsekost.