Gå tilbake
+ porsjoner
Skrive ut

Hjemmelaget sjokolade uten melk

Porsjoner 1 oppskrift

Ingredienser

  • 20 g kokosolje (smeltet)
  • 50 g palmefett (smeltet. Bruk kokosolje hvis du mangler palmefett)
  • 20 g sukker
  • 85 g kakao
  • 20 g kollagen (valgfritt)
  • 1 stk eggeplomme (valgfritt: for økt næring)
  • 20 stk macadamianøtter (eller annen nøttesort)

Variant med melk/fløte

  • 1 dl fløte
  • 1/8 ts stevia (kan droppes)

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt oljene i en kjele til det blir flytende.
  • Bland i resten (unntatt nøttene og sukkeret), og rør til det er en fin og myk blanding over svak varme.
  • Hell i sukkeret, og rør om i ca 5-10 sekunder (venter du for lenge, så blir blandingen stivere, og det blir vanskeligere å tømme "sausen" utover et bakepapir). Tøm blandingen utover et bakepapir eller lignende og legg utover nøtter slik at de blir dekt med sjokolade.
  • Strø over litt havsalt om du ønsker en salt smak på sjokoladen.
  • Sett i fryser i 2 timer.
  • Ta ut av fryser, og hakk opp i passe biter. Legg i en skål, og sett kjølig.

Merknader

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Kakao: vanlig matbutikk
Lønnesirup: vanlig matbutikk.
Nøtter: vanlig matbutikk.
Kokosolje: Coop Mega.
Vaniljeekstrakt: nettbutikk eller helsekost.
Husk: sjokolade kan bli klissete og myk i romtemperatur (pga oljen). Serveres helst kald.