Go Back
surdeigsbrød
Print

Surdeigsbrød

Bakteriene i en surdeig liker ikke metall. Bruk helst glass, plast eller tre. Teflon og aluminium er dumt å bruke. Bruk heller brødformer i glass, jern, porselen eller keramikk.

Ingredients

  • 2 ss surdeig
  • 1/2 kg mel (velg selv: hvetemel, speltmel...)
  • 4 dl vann
  • 1 ss salt

Instructions

  • Bland sammen surdeig og lunkent vann i en plastbolle slik at det blir flytende.
  • Bland inn mel og salt. Blandingen skal være fast, men klissete. Kna gjerne med hendene mot slutten når deigen begynner å bli litt fastere.

Heving

  • Det er to måter å gjøre dette på. Enten kan du la deigen ligge i bollen med et klede over i 12 timer. Etter 12 timer, så legger du deigen over i formen, for å etterheve resten av tiden.
  • Eller, du kan legge deigen direkte i brødformen, slik at den hever der. Legg et klede over.

Steking

  • Stek på 250 grader i 2 minutter. Senk så temperaturen til 170 grader. Stekes i totalt 1 time og 10 minutter.