Sett stekeovnen på 175 grader, og ta ut 500 gram smør til romtemperatur.
Mal/finhakk mandlene i en kjøkkenmaskin eller mandelkvern sammen med bakepulver.
Pisk eggehviter på middels hastighet til det dannes små "fjelltopper" og er stiv. Tar ca 5 minutter. Tilsett sukker litt om gangen.
Vend inn mandelmassen i den stive eggehvite-blandingen (bruk gjerne en slikkepott), og smør det utover i en bakepapirkledd langpanne.
Stek bunnen på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl helt før du smører på mellomlaget.
Sjokoladekrem i midten
Pisk melis og smør til en luftig krem. Tilsett eggeplommer og eggene. Tilsett så vaniljesukker og kakao. Miks godt.
Smør kremen utover kaken (pass på at kakebunnen er avkjølt). Sett kjølig.
Sjokoladeglasur på toppen
Knekk sjokoladen i en bolle og legg i delfiafett. Sett bollen i en kjele med vann på komfyren. Sett på platetoppen på middels, slik at vannet holder seg veldig varmt. Sjokoladen og fettet vil nå begynne å smelte i vannbadet.
Når alt er smeltet sammen, så hell denne over kaken.
Avslutning
Sett kaken kjølig, og vent i ca 30-60 minutter til glasuren har stivnet.
Del opp kaken, og spis (eller frys i bokser). Kaken er spiseklar omtrent rett etter den er tatt ut fra dypfryst tilstand.