Sarah Bernard-kake i langpanne er en klassisk dessert som har eksistert i generasjoner. Det er en fuktig, deilig kake med en unik smak som vil imponere gjestene dine. Oppskriften har blitt delt blant familiemedlemmer og gått i arv gjennom årene, og den kan nå finnes i bakerier, kafeer og restauranter over hele verden. Kombinasjonen av de gode ingrediensene skaper en unik smak som er mange elsker.
Sarah Bernard kake i langpanne, er en klassisk dessert som smaker svært godt. Denne vakre kaken er den perfekte måten å avslutte et middagsselskap eller en spesiell anledning på. Den kremete konsistensen kombinert med den knasende toppingen vil få gjestene dine til å spørre etter oppskriften.
Du kan lage Sarah Bernard kaken i en rund form, men da må nok oppskriften tilpasses noe. Denne oppskriften du ser under er laget for standard langpanne som går i standard stekeovn.
Eller er det greit å tenke på at ovnen godt kan settes på før du begynner, siden det første steget tar ca 5-10 minutter. Når dette steget er fullført, så er ovnen varm og klar til å bli brukt.
Hvor lenge holder Sarah Bernard kaken seg?
Sarah Bernard kakene har meget lang holdbarhet. De bør oppbevares kjølig. Settes de i romtemperatur, så kan de fort bli litt klissete. Disse er fine å putte i fryseren, siden de er spiseklar omtrent med en gang du tar de ut fra fryseren.
Kakene har meget lang holdbarhet, men bør oppbevares kaldt, slik at de holder fasongen og ikke blir klissete. Oppbevar kakene gjerne i fryseren, for de tiner meget raskt! Se også oppskrift på “Sarah Bernhardt terte”.
Sarah Bernard kake i langpanne vil garantert være en slager i enhver anledning.
Sarah Bernard i langpanne (konfektkake)
Ingredienser
Mandelbunn
- 400 g mandler
- 6 stk eggehviter
- 3 ts bakepulver
- 180 g sukker
Sjokoladekrem i midten
- 500 g smør (rom-temperert)
- 180 g melis
- 6 stk eggeplommer
- 2 stk egg (hele egg)
- 6 ss kakaopulver
- 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur på toppen
- 300 g 70% kokesjokolade
- 1 ss delfiafett
Instruksjoner
Mandelbunn
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Mal/finhakk mandlene i en kjøkkenmaskin eller mandelkvern sammen med bakepulver.
- Pisk eggehviter på middels hastighet til det dannes små "fjelltopper" og er stiv. Tar ca 5 minutter. Tilsett sukker litt om gangen.
- Vend inn mandelmassen i den stive eggehvite-blandingen (bruk gjerne en slikkepott), og smør det utover i en bakepapirkledd langpanne.
- Stek bunnen på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl helt før du smører på mellomlaget.
Sjokoladekrem i midten
- Pisk melis og smør til en luftig krem. Tilsett eggeplommer og eggene. Tilsett så vaniljesukker og kakao. Miks godt.
- Smør kremen utover kaken (pass på at kakebunnen er avkjølt). Sett kjølig.
Sjokoladeglasur på toppen
- Knekk sjokoladen i en bolle og legg i delfiafett. Sett bollen i en kjele med vann på komfyren. Sett på platetoppen på middels, slik at vannet holder seg veldig varmt. Sjokoladen og fettet vil nå begynne å smelte i vannbadet.
- Når alt er smeltet sammen, så hell denne over kaken.
Avslutning
- Sett kaken kjølig, og vent i ca 30-60 minutter til glasuren har stivnet.
- Del opp kaken, og spis (eller frys i bokser). Kaken er spiseklar omtrent rett etter den er tatt ut fra dypfryst tilstand.
Video
Her kan du lese mer om Sarah Bernhardt.