Gå tilbake
Skrive ut

Hjemmelaget vaniljeis

Ingredienser

  • 5 eggeplommer
  • 60 g uraffinert sukker
  • 3 dl fløte
  • 4 dl h-melk
  • 1 stk vaniljestang

FREMGANGSMÅTE

  • Del vaniljestangen i to (på langs) og skrap ut frøene. Bland stangen og frøene sammen med fløte og melk.
  • Gi fløten, melka og vaniljen et raskt oppkok. Sett til siden.
  • Pisk eggeplommene og sukker godt sammen (et par minutter).
  • Ta ut vaniljestangen fra melkeblandinga. 
  • Hell den varme melkeblandinga i en tynn stråle i egg- og sukkerblandingen mens egg og sukker vispes sammen.
  • Hell alt sammen i en stor bolle. Legg i vaniljestanga.
  • Settes kjølig til blandingen er helt avkjølt og kald.
  • Helles over i en ismaskin, som skal gå i 10-15 minutter.
  • Enten kan isen spises nå, eller settes i fryseren i noen timer til.

Merknader

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
  • Egg: vanlig matbutikk.
  • Uraffinert sukker: Coop Mega.
  • Fløte: vanlig matbutikk.
  • Vaniljestang: vanlig matbutikk.