Gå tilbake
+ porsjoner
En gyllenbrun eplekake ligger på en hvit tallerken på et rustikt underlag av tre.
Print

Eplekake med cottage cheese (uten mel)

Servings 1 kake

Ingredienser

  • 4 egg
  • 100 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 300 g cottage cheese
  • 3 ss sitronjuice
  • 2 epler

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på 160 grader.
  • Skill eggeplommen fra eggehviten. Pisk eggehviten i ca 5 minutter, til den blir stiv og luftig. Flytt dette over i en annen bolle.
  • Visp så eggeplommene og sukkeret sammen til en luftig blanding.
  • Etter ca 2 minutter, tilsettes cottage cheese, smør og sitronjuice.
  • Vend så disse to blandingene sammen, forsiktig.
  • Finn frem en rund form på ca 24 cm, og legg i bakepapir. Hell over røren.
  • Legg eplebiter (kutt dem gjerne i små terninger) ned i blandingen.
  • Stek midt i ovnen på 160 grader i ca 45 minutter.
  • Avkjøles så helt før servering. Serveres helst kjøleskapskald.

Video