Gå tilbake
+ porsjoner
popcorn i skål
Print

Popcorn i kjele

Servings 1 porsjon

Utstyr

  • 1 kasserolle (gjerne med tynn bunn)

Ingredienser

  • 50 g popcorn
  • 1 ss smør (eventuelt avokadoolje, kokosolje)
  • salt

FREMGANGSMÅTE

  • Finn frem en kasserolle/kjele (helst med tynn bunn).
  • Legg i ca 1 ss med smør (eller olje) og sett varmen på relativt høy (ca 80-90% av maks). Legg i 2 stk upoppet popcorn og legg på lokk. Vent.
  • Når disse to har poppet ferdig, så tar du kasserollen bort fra platen, fjerner popcorn som er ferdig poppet, og skrur ned til ca 50-60% av maks varme.
  • Mens kasserollen er av varmen, så legger du i resten av ønsket mengde popcorn, og rister godt på kasserollen, slik at alt blandes godt med fettet i bunnen. Vent 1/2 minutt før du setter kasserollen tilbake til varmen.
  • Nå er det lurt å riste på kasserollen ca. hvert 1/2 minutt, for å unngå at noe brenner seg fast. Sett en nedtelling på 30 sekunder, og rist på kasserollen.
  • Når farten på poppingen går betraktelig ned og det nesten ikke poppes lenger, så tar du kasserollen av varmen.
  • Ønsker du smeltet smør over (anbefales!), så smelter du nå ønsket mengde smør. Prøv med 2 ss først. Når dette er smeltet, tømmer du dette over popcornet i rolig og sirkulære bevegelser. Rør og vend alt rundt slik at smøret får fordelt seg rundt.
  • Smak så til med ønsket mengde salt. Ta litt om gangen, for salter du for mye, så er det ingen vei tilbake.

Video