Finn frem en kasserolle/kjele (helst med tynn bunn).
Legg i ca 1 ss med smør (eller olje) og sett varmen på relativt høy (ca 80-90% av maks). Legg i 2 stk upoppet popcorn og legg på lokk. Vent.
Når disse to har poppet ferdig, så tar du kasserollen bort fra platen, fjerner popcorn som er ferdig poppet, og skrur ned til ca 50-60% av maks varme.
Mens kasserollen er av varmen, så legger du i resten av ønsket mengde popcorn, og rister godt på kasserollen, slik at alt blandes godt med fettet i bunnen. Vent 1/2 minutt før du setter kasserollen tilbake til varmen.
Nå er det lurt å riste på kasserollen ca. hvert 1/2 minutt, for å unngå at noe brenner seg fast. Sett en nedtelling på 30 sekunder, og rist på kasserollen.
Når farten på poppingen går betraktelig ned og det nesten ikke poppes lenger, så tar du kasserollen av varmen.
Ønsker du smeltet smør over (anbefales!), så smelter du nå ønsket mengde smør. Prøv med 2 ss først. Når dette er smeltet, tømmer du dette over popcornet i rolig og sirkulære bevegelser. Rør og vend alt rundt slik at smøret får fordelt seg rundt.
Smak så til med ønsket mengde salt. Ta litt om gangen, for salter du for mye, så er det ingen vei tilbake.