Gå tilbake
Et stykke sjokoladekake med nøtteaktig skorpe ligger på en hvit tallerken ved siden av en gaffel.
Print

Sjokoladekake med kokos

Ingredienser

  • 240 g valnøtter
  • 0,7 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt (uraffinert havsalt)

Glasur

  • 100 g cashewnøtter
  • 0,7 dl lønnesirup
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 250 ml kokosmelk (den med mest fett)
  • 5 ss sitronsaft
  • 30 g kakaopulver
  • 0,5 dl kokosolje
  • 1/2 ts salt (uraff. havsalt)
  • 1 ss kokosmasse

FREMGANGSMÅTE

  • I en kjøkkenmaskin, miks sammen valnøtter, søtning, vanilje og salt. Miks til deigen er godt blandet.
  • Legg deigen ned i en liten rund springform, og sett denne i fryseren i 30 minutter.
  • Legg alle ingrediensene til glasuren i en blender, og kjør det sammen til en jevn og fin blanding.
  • Ta formen ut fra fryseren etter 30 minutter, og hell glasuren over kaken. Legg noe over, og sett kaken tilbake i fryseren i 2 timer...(eller mer om du ikke skal servere den da).
  • Før servering, så kan du drysse kokosmasse over kaken hvis du ønsker det.

Merknader

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Valnøtter: vanlig matbutikk.
Dadler: Coop Mega i Molde har hele året.
Vaniljeekstrakt: altShop eller helsekost.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Cashewnøtter: vanlig matbutikk.
Lønnesirup: vanlig matbutikk. Jeg foretrekker mørk lønnesirup.
Kokosmelk: vanlig matbutikk. Jeg foretrekker den med mest fett (tror det er rundt 17%).
Sitronsaft: vanlig matbutikk. Enten juicen fra en sitron, eller ferdig juicet fra flasker.
Kakaopulver: vanlig matbutikk.
Kokosolje: Coop Mega i Molde, helsekost, eller altShop.
Kokosmasse: vanlig matbutikk.