Gå tilbake
hel kylling i ovn
Skrive ut

Steke hel kylling i ovn

Ingredienser

  • 1 kylling
  • salt og pepper
  • timian
  • rosmarin
  • sitronsaft

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Tørk bort fukten på kyllingen med litt papir.
  • Gni kyllingen godt inn med pepper og salt. Bruk det krydderet du selv liker.
  • Hell over litt sitronsaft.
  • Krydre med rosmarin over kyllingen og legg litt timian inni kyllingen.
  • Legg kyllingen i en ildfast form, og stek på 175 grader i 1 time og 30 minutter.
  • Bruker du steketermometer, så skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet. Kyllingen er ferdig stekt når den viser 68 grader.

Merknader

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Kylling: Rema 1000. Kjøper kylling fra Stange.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Resten: vanlig matbutikk.