hel kylling i ovn

Steke hel kylling i ovn

Litt info om helstekt kylling i ovn

Hel kylling i ovn er meget godt. Det er også sunt (om du velger kylling som er økologisk og som spiser bra mat), og det er lett å tilberede.

Når det gjelder krydder på hel kylling i ovn, så anbefaler jeg å bruke godt med salt, pepper og rosmarin. Det er også godt med timian, og dette kan godt smøres på inni selve kyllingen. Da får du også en god smak på innsiden av kyllingen.

Har du en sitron liggende (eller sitronsaft på boks i kjøleskapet), så skvis ut litt sitron som du heller over kyllingen. Dette setter en god undersmak av syrlighet.

Tiden på hvor lenge hel kylling i ovn skal ligge, varierer litt ut i fra hvilken type ovn du bruker. En grei regel er å tenke 175 grader i ca 1,5 time. Ta en vurdering etter 1 time og 5-10 minutter, så tar du det derfra.

Ønsker du å bruke steketermometer når du steker hel kylling i ovn, så bør denne stikkes inn i den tykkeste delen av brystet på kyllingen. Temperaturen bør være rundt 68 grader før du tar den ut, ellers blir den noe rosa i fargen.

Lykke til med steking av hel kylling i ovn.

hel kylling i ovn
Skriv ut/print

Steke hel kylling i ovn

Ingredienser

  • 1 kylling
  • salt og pepper
  • timian
  • rosmarin
  • sitronsaft

Instruksjoner

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Tørk bort fukten på kyllingen med litt papir.
  • Gni kyllingen godt inn med pepper og salt. Bruk det krydderet du selv liker.
  • Hell over litt sitronsaft.
  • Krydre med rosmarin over kyllingen og legg litt timian inni kyllingen.
  • Legg kyllingen i en ildfast form, og stek på 175 grader i 1 time og 30 minutter.
  • Bruker du steketermometer, så skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet. Kyllingen er ferdig stekt når den viser 68 grader.

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Kylling: Rema 1000. Kjøper kylling fra Stange.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Resten: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Facebook