Gå tilbake
bringebærbrus
Print

Bringebærbrus på den sunne måten

Ingredienser

  • 400 g bringebær (f.eks fra frysedisken)
  • 40 g uraffinert sukker
  • 0,5 dl myse
  • 1 1/2 ts uraffinert salt
  • 8 dl vann

FREMGANGSMÅTE

  • La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.
  • Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse.
  • Ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen.
  • Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.
  • La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.
  • Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.
  • Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.
  • Lukk flasken(e), og sett det kjølig.
  • Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.

Merknader

Hvor kjøpes ingrediensene:
Bringebær: vanlig matbutikk.
Uraffinert sukker: tidsporten.no (og kanskje Coop Mega o.l).
Myse: Lages selv. Se her.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.