Kort info om bringebærbrus
Brus drikker jeg aldri…spesielt brus fra butikken. Grunnen er fordi det ikke gir meg noe som helst næring og fordi jeg synes det smaker altfor søtt. Visste du at det er ca 100 gram sukker i 1 liter Cola? I varianten min er det ca 30-40 gram i 1 liter. Men, det viktige er at mysen er med på å bryte ned noe av sukkeret, slik at det blir omgjort til sunne bakterier i stedet. Sukkeret jeg bruker er uraffinert, og det inneholder noe mer næring enn vanlig raffinert hvitt sukker.
Du kan også bruke skogsbær. Jeg lagde en batch dagen før, og den var med bringebær. Det spiller egentlig ingen rolle hvilken bærtype du bruker. Du kan også lage med appelsiner, eller noe annet du liker godt.
Under finner du oppskrift på hjemmelaget brus. Nederst i oppskriften står det også hvor jeg kjøper ingrediensene.
Bringebærbrus på den sunne måten
Ingredienser
- 400 g bringebær (f.eks fra frysedisken)
- 40 g uraffinert sukker
- 0,5 dl myse
- 1 1/2 ts uraffinert salt
- 8 dl vann
Instruksjoner
- La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.
- Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse.
- Ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen.
- Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.
- La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.
- Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.
- Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.
- Lukk flasken(e), og sett det kjølig.
- Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.