Gå tilbake
+ porsjoner
hvite kakemenn
Print

Hvite kakemenn med kulturmelk og egg

Hvite kakemenn er noe mange liker, og noe mange baker i jula.
Rett Dessert, kake
Nøkkelord hvite, jul, kakemenn
FORBEREDELSESTID 5 minutter
KOKETID 10 minutter
5 minutter
Total tid 20 minutter
Servings 2 brett

Utstyr

  • 1 kasserolle
  • 1 stor bakebolle/miksebolle

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 150 g sukker (doble sukkermengden hvis du ønsker "bakeri-søt" bakst)
  • 2 stk egg
  • 2 dl kulturmelk / surmelk / kefir
  • 2 ts hjortesalt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 700 g mel (+ litt mel til selve bakingen)

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en kasserolle.
  • Tilsett melk, egg og sukker og rør godt.
  • Tilsett det tørre.
  • Miks godt med en sleiv og overfør til en større bolle hvis det er lettere. Jeg pleier å gjøre det.
  • Kna deigen godt sammen med sleiva eller hendene til den er fast og fin.
  • Sett kjølig i minst 1 time før du begynner å kjevle ut.
  • Etter minst 1 time, så kan du kjevle ut, men ikke for tynt.
  • Stekes på 200 grader i 9-12 minutter. Prøv deg frem i din ovn. Steketid avhenger også av tykkelsen.
    Akkurat når de begynner å bli litt gylne i kanten, så kan du ta de ut. Gjerne rett før hvis du klarer å beregne det.

Video