Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Ernærings Etikett
Mindre
Normal
Større
Print
Hvordan koke potet
Ingredienser
poteter
vann
FREMGANGSMÅTE
Dampe
Legg vann i underdelen, og legg overdelen med potet i på toppen. Kok opp, og sett ned temperaturen til middels. Legg på lokk.
Normalt store poteter trenger ca 45 minutter. Stikk en gaffel inn i poteten for å finne ut hvor myk/hard den er.
Koke i vann
Legg poteter i en kjele med vann. Du trenger ikke fylle helt opp, bare nok til at det ikke koker tørt.
Når vannet koker, sett ned på middels, og legg på lokk.
La stå i 30-40 minutter. Sjekk med en gaffel om de er myk nok, eller trenger noen minutter til.
Merknader
Du trenger ikke fjerne skallet før du koker. Fjerner du skallet, så anbefales det å dampe potetene.