Gå tilbake
Nærbilde av en hjemmelaget lakrisbolle med ru, strukturert overflate. Den norske teksten lyder "Hjemmelaget lakris".
Print

Lakriskuler med smør og dadler

Ingredienser

  • 250 g mandler gjerne bløtlagt i myse over natten, og deretter tørket
  • 10 dadler
  • 1 ss honning
  • 2 ss smør (mykt og gjerne upasteurisert)
  • 1 ss lakrisrotpulver
  • 3 ss kokosolje

FREMGANGSMÅTE

  • Ta ut smøret, så det blir romtemperert.
  • Mandlene kjøres i en kjøkkenmaskin, og knuses skikkelig.
  • Tilsett så dadler, honning og lakrisrotpulver og miks godt.
  • Tilsett mykt smør og kokosolje.
  • Form til kuler, eller legg over i små muffinsformer.
  • La stå i kjøleskap i minst 1 time før inntak.

Merknader

Hvor har jeg kjøpt ingrediensene:
Dadler: Vanlig matbutikk.
Honning: Vanlig matbutikk.
Smør: Vanlig matbutikk. Gjerne upasteurisert hvis du får tak i det.
Lakrisrotpulver: Helsekost i Molde.
Kokosolje: Coop Mega.