lakriskuler-feat

Lakriskuler med smør og dadler

Er du glad i lakris, så vil du elske hjemmelaget lakris.

Jeg har aldri før laget hjemmelaget lakris. Jeg har lenge tenkt at det må prøves ut, men jeg har aldri fått ut fingeren. Jeg kom tilfeldigvis over lakrisrotpulver på helsekostbutikken i Molde. Nå hadde jeg ingen unnskyldning lenger. Jeg måtte teste dette ut.

Jeg satte i gang med en blanding av ingredienser jeg vet fungerer sammen. Men, jeg er glad i lakris (spesielt Nox og lakrisen i Twist), og det kan sies allerede nå at jeg tok i litt for mye da jeg testet ut en blanding av mandler, smør, dadler++. I oppskriften under, så brukte jeg først 2 ss lakrisrotpulver. Dette ble litt for mye for min smak (noen i familien synes det var veldig godt), så jeg har redusert oppskriften til 1 ss. Prøv deg frem her. Elsker du mye lakrissmak, så er det mulig du foretrekker 2 ss. Hjemmelaget lakris er såpass enkelt å lage, at du kan prøve flere ganger, med ulik mengde lakrisrotpulver.

De hjemmelagde lakriskulene ble spist opp i en fei her hjemme. Husk at de bør oppbevares i kjøleskap, siden de inneholder kokosolje og smør. Dette er ingredienser som blir veldig mykt/flytende hvis det står for lenge i romtemperatur. Du kan velge å forme de til runde kuler, eller noe helt annet. Det går også an å legge de over i små muffinsformer om du synes det er mer hygienisk.

Under finner du oppskrift på lakriskuler med dadler og smør.

Skriv ut/print

Lakriskuler med smør og dadler

Ingredienser

 • 250 g mandler gjerne bløtlagt i myse over natten, og deretter tørket
 • 10 dadler
 • 1 ss honning
 • 2 ss smør (mykt og gjerne upasteurisert)
 • 1 ss lakrisrotpulver
 • 3 ss kokosolje

Instruksjoner

 • Ta ut smøret, så det blir romtemperert.
 • Mandlene kjøres i en kjøkkenmaskin, og knuses skikkelig.
 • Tilsett så dadler, honning og lakrisrotpulver og miks godt.
 • Tilsett mykt smør og kokosolje.
 • Form til kuler, eller legg over i små muffinsformer.
 • La stå i kjøleskap i minst 1 time før inntak.

Notater

Hvor har jeg kjøpt ingrediensene:
Dadler: Vanlig matbutikk.
Honning: Vanlig matbutikk.
Smør: Vanlig matbutikk. Gjerne upasteurisert hvis du får tak i det.
Lakrisrotpulver: Helsekost i Molde.
Kokosolje: Coop Mega.

Del gjerne innlegget

Facebook