Gå tilbake
+ porsjoner
pizza
Print

Pizzabunn, tynn/italiensk

Servings 1 stor pizza

Ingredienser

  • 1,5 dl vann
  • 225 gram hvetemel (ønsker du tykk bunn, bruk 300 gram mel)
  • 1 ts salt
  • 1/4 pakke tørrgjær (sånn ca)

FREMGANGSMÅTE

  • Finn frem en eltemaskin, og tilsett kaldt vann. Start maskinen på lav hastighet.
  • Legg i mel og salt. La elte i 5-10 sekunder før du tilsetter gjær. Gjær og salt bør ikke komme for mye i direkte kontakt med hverandre.
  • Elt i 10-15 minutter for en smidig deig. Du kan avslutte før, men deigen blir smidigere og lettere å jobbe med ved lenger eltetid.
  • Sett bakebollen med deig i, på et lunt sted i romtemperatur. Dekk til med plastfolie eller et kjøkkenklede. Hevetiden reduseres noe med plastfolie, da det blir tettere.
  • Kjevle ut pizzaen på et smurt brett. Jeg smører alltid brettet med meierismør.
    Dette er tynn bunn, og hvis du synes det er vanskelig å kjevle ut, så anbefaler jeg en bakerulle. Se lenke i teksten over. Du ser også på videoen at jeg bruker dette for å få pizzaen godt ut i kantene. Genial sak!
  • Når du har lagt på ønsket fyll, stekes pizzaen midt i ovnen (vanlig over/under-varme) på 225 grader i 15 minutter.