Her får du en enkel, men meget god oppskrift på hjemmelaget pizzabunn i langpanne. Denne oppskriften gir en tynn bunn hvis du bruker et vanlig stekebrett. Før jeg glemmer det; for å få kjevlet deigen godt ut i kantene, anbefaler jeg en bakerulle, som denne. Du ser i videoen under at jeg bruker denne.
Det er begrenset med måter å lage pizzabunn på. Den består vanligvis av vann, mel og gjær. Jeg liker å tilsette litt salt og krydder i deigen. Dette MÅ du ikke, men jeg foretrekker det.
På videoen under, ser du fremgangsmåten på hjemmelaget pizzabunn. På slutten, ser du også at jeg legger på topping. Dette er bare for å vise hvordan det KAN gjøres og hvordan JEG liker det.
Etter pizza, vil du kanskje ha en enkel sjokoladedessert?
Pizzabunn, tynn/italiensk
Størrelse: 1 stor pizza
Ingredienser
- 1,5 dl vann
- 225 gram hvetemel (ønsker du tykk bunn, bruk 300 gram mel)
- 1 ts salt
- 1/4 pakke tørrgjær (sånn ca)
Instruksjoner
- Finn frem en eltemaskin, og tilsett kaldt vann. Start maskinen på lav hastighet.
- Legg i mel og salt. La elte i 5-10 sekunder før du tilsetter gjær. Gjær og salt bør ikke komme for mye i direkte kontakt med hverandre.
- Elt i 10-15 minutter for en smidig deig. Du kan avslutte før, men deigen blir smidigere og lettere å jobbe med ved lenger eltetid.
- Sett bakebollen med deig i, på et lunt sted i romtemperatur. Dekk til med plastfolie eller et kjøkkenklede. Hevetiden reduseres noe med plastfolie, da det blir tettere.
- Kjevle ut pizzaen på et smurt brett. Jeg smører alltid brettet med meierismør. Dette er tynn bunn, og hvis du synes det er vanskelig å kjevle ut, så anbefaler jeg en bakerulle. Se lenke i teksten over. Du ser også på videoen at jeg bruker dette for å få pizzaen godt ut i kantene. Genial sak!
- Når du har lagt på ønsket fyll, stekes pizzaen midt i ovnen (vanlig over/under-varme) på 225 grader i 15 minutter.