Gå tilbake
En saftig sjokoladekake, glutenfri og toppet med blank sjokoladefrosting. Teksten på bildet lyder "Sjokoladekake UTEN GLUTEN.
Print

Saftig sjokoladekake uten gluten

Ingredienser

  • 150 g kokosmel
  • 100 g sukker (uraffinert, eller kokossukker)
  • 70 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kokosmelk (eller kefir)
  • 2 ss kokosolje
  • 2 egg
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1,5 dl kaffe

Glasur

  • 1 avokado
  • 40 g kakaopulver
  • 1 ss honning
  • 2 ss kokosolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts salt (uraffinert havsalt)

FREMGANGSMÅTE

  • Ovn på 175 grader.
  • Legg bakepapir i en form på ca 20 cm.
  • Miks mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle.
  • Tilsett kokosmelk, kokosolje, egg og vanilje. Miks godt.
  • Tilsett kaffe og miks sammen i resten av blandingen.
  • Tilsett blandingen i formen.
  • Stek på 175 grader i ca 30-35 minutter. Sjekk med en strikkepinne at deigen ikke sitter fast når du drar den ut av kaken.
  • Ta ut, kjøl ned.

Glasur

  • Miks avokado, kakaopulver, honning, kokosolje, vanilje og salt i en blender slik at det blir silkemykt.
  • Legg glasur på kaken når den er avkjølt.
  • Spis kaken :)

Merknader

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Kokosmel: altShop eller helsekost.
Uraffinert sukker: Coop Mega.
Kakaopulver: vanlig matbutikk.
Bakepulver: vanlig matbutikk.
Natron: vanlig matbutikk (engelsk: baking soda).
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Kokosmelk eller kefir: vanlig matbutikk.
Kokosolje: Coop Mega i Molde.
Egg: vanlig matbutikk.
Vaniljeekstrakt/pulver: altShop.
Kaffe: vanlig matbutikk.
Avokado: vanlig matbutikk.
Honning: vanlig matbutikk.