Gå tilbake
viltgryte med stappe
Print

Viltgryte med potetstappe

En nydelig gryte basert på viltkjøtt.
Nøkkelord gryte, Kjøtt, viltkjøtt
FORBEREDELSESTID 20 minutter
KOKETID 1 time
Total tid 1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g viltkjøtt
  • 4 store sjampinjong
  • 1/2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 dl fløte
  • 3 ss creme fraiche
  • 2 skiver brunost
  • 1 ss dijonsennep
  • 1/2 pakke rosenkål (gjerne frosne fra butikken)
  • timian
  • salt
  • pepper
  • smør

Stappe

  • potet
  • sellerirot
  • 2 fedd hvitløk

FREMGANGSMÅTE

  • Start med å skrelle poteter, sellerirot og hvitløk. Kok dette i ca 30 minutter.
  • Stek kjøtt i en panne med smør.
  • Tilsett løk og hvitløk når kjøttet har fått litt farge.
  • Tilsett timian, salt og pepper.
  • Når alt er brunet, hell alt over i en gryte. Husk å ta med kraft fra stekepanna.
  • Stek sopp, og legg i gryta.
  • Hell fløte i gryta og få et raskt oppkok.
  • Tilsett creme fraiche.
  • La gryta småkoke i 15 minutter.
  • Tilsett brunost og eventuelt sennep og smak til med salt og pepper.
  • La den småkoke 15 minutter til.
  • Lag potetstappe ved å bruke en potetstapper. Tilsett fløte, smør, salt og pepper.
  • Tilbered rosenkål som anvist på pakken.

Merknader

Hvor kjøpes ingrediensene:
Viltkjøtt: kjøpt av en kompis som er jeger. Kan også kjøpes i større matbutikker.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Smør: Vanlig matbutikk.
Resten: vanlig matbutikk.