Her får du oppskriften på en luftig og «sunn» kake med epler og cottage cheese. Kaken er enkel å lage. Server gjerne med litt pisket kremfløte ved siden av, eller vaniljeis.
Kaken er helt uten mel. Vær oppmerksom på at den faller noe sammen når du tar den ut av ovnen. Dette er helt normalt. Serveres helst kjølig, for da setter den seg best og er lettest å skjære opp i stykker.
Eplekake med cottage cheese (uten mel)
Størrelse: kake
Ingredienser
- 4 egg
- 100 g sukker
- 150 g smeltet smør
- 300 g cottage cheese
- 3 ss sitronjuice
- 2 epler
Instruksjoner
- Sett ovnen på 160 grader.
- Skill eggeplommen fra eggehviten. Pisk eggehviten i ca 5 minutter, til den blir stiv og luftig. Flytt dette over i en annen bolle.
- Visp så eggeplommene og sukkeret sammen til en luftig blanding.
- Etter ca 2 minutter, tilsettes cottage cheese, smør og sitronjuice.
- Vend så disse to blandingene sammen, forsiktig.
- Finn frem en rund form på ca 24 cm, og legg i bakepapir. Hell over røren.
- Legg eplebiter (kutt dem gjerne i små terninger) ned i blandingen.
- Stek midt i ovnen på 160 grader i ca 45 minutter.
- Avkjøles så helt før servering. Serveres helst kjøleskapskald.