Hvordan bør du bruke tiden din?

Hvordan bør du bruke tiden din?

Innholdsfortegnelse

Her får du hemmeligheten bak det å oppnå suksess og gode resultater i livet ditt.

Hvis du investerer tid i de aktivitetene du ser under, så vil du få mer makt, penger, venner og flere vil se opp til deg.

Dine venner vil se opp til deg pga din vilje til å gjøre det du drømmer om, og din familie vil være stolt av hva du får til.

Dine kollegaer vil bli misunnelig på deg pga din store suksess. De vil se spørre deg om råd for hvordan de kan få samme suksess som deg.

Hvis du ikke følger det jeg skriver under, så vil du sannsynligvis om 10 år tenke; “hva i all verden har jeg brukt tiden min på?”

Her får du 5 ting du bør gjøre hver dag for å oppnå suksess

Men først, en liten advarsel.

Hvis du prøver å gjøre alt dette samtidig, så vil du mest sannsynlig feile. Velg én av valgene under, og legg på mer etter hvert.

Lær deg én ting først, og når du mestrer dette godt, så skal du bruke enda en måned på å bli enda flinkere i det. Når du har klart det, så kan du gjøre en ny ting.

Poenget er at når du har gjort noe i minst én måned, så vil det bli din nye vane, og når det er en vane, så vil det gå automatisk uten at du trenger å tenke på det.

Innen et års tid, så vil du gjøre følgende ting helt automatisk siden det ligger i underbevisstheten din. Disse nye vanene vil støtte deg i resten av livet ditt, og hjelpe deg på veien til mer suksess og gode resultater.

Fordelen med å skape gode vaner

Noe av det viktigste du kan lære deg med en gang, er å få gode vaner innebygd i livet ditt. Når en vane er etablert, så vil den ofte vare livet ut.

Å utvikle en vane kan virke vanskelig når du først begynner, men når du begynner å utføre det du ønsker å gjøre om til en vane, så vil det gå lettere å lettere.

Du kan sammenligne det med å knyte skolissene dine. Hvordan gjør du det? Lager du begge løkker først, eller lager du først én løkke, og så går resten automatisk?

Vi knyter skolissene på ulike måter, men når vi først mestrer det, så gjør vi det på samme måte hver gang.

Dette er det fine med vaner. Dette er det første du bør investere tiden din i.

En vane kommer av at du gjør noe flere ganger på den samme måten hver gang. Ofte vil det ta 3-4 uker før du har innarbeidet en hendelse som en vane.

Derfor kan en god tommelfingerregel være at du bruker ca 30 dager på hver vane du ønsker å implementere.

De 5 mest verdifulle vanene du kan lære

Disse 5 vanene vil være utrolig verdifulle resten av livet ditt.

Enten det er fordi du skal studere til doktorgrad eller om du er en foreldre som vil ta vare på barna dine på best mulig måte, så vil disse vanene komme godt med.

1. Ta vare på kroppen din

Uansett hva du gjør i livet ditt, så gjør du det med kroppen din. Den er med deg overalt. Du kan ikke erstatte den med en ny eller bytte den inn mot en annen. Dette er din kropp og du må leve med den.

Det er ikke sikkert det er drømmekroppen din, men det er denne du har fått. Hvis du tar vare på kroppen din fra og med i dag, så vil den vare mye lenger.

Måten du kan gjøre dette på er i grunn veldig enkel; spis mindre/spis sunnere og tren mer/mosjoner mer.

Bruk minst 30 minutter HVER dag til mosjonering og trening.

Dette betyr ikke at du må bli medlem på et treningssenter for å pumpe jern. Det betyr bare at du må være aktiv i minst 30 minutter hver dag.

Vær bevisst på at hver bevegelse med kroppen din er positiv. Stå når du jobber med PCen, bruk vanlig trapp og ikke rulletrapp/heis, utfør styrketrening ved hjelp av egen kropp (pullups, pushups, knebøy, etc…), gå omveier hvis du har tid til det. Generelt så bør du tenke at du bør sitte minst mulig, og bruke kroppen din mest mulig.

Kroppen vår er designet til å bevege seg. Se bare på små barn hvor aktive de er. De sitter sjelden, men mindre foreldrene BER de om å sitte.

Lær denne vanen først; ha som vane at du skal sitte minst mulig, og bevege deg mest mulig.

Spis mat som er ren og sunn

Det neste steget i å ta vare på kroppen din, er å spise sunnere. Du må behandle kroppen din som om det var ditt hjem. Hold den ryddig og ta bare inn ting som gjør kroppen din glad. Spis sunn mat, ren mat og ubehandlet mat. Spis rent kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt. Det er ikke så vanskelig å velge riktig mat, men det kan være vanskelig å gå forbi sjokoladen og brusen og ølen i butikken. Du kan godt ha en “juksedag” på lørdag, men ikke overdriv. Du vil få mer energi, som gjør at det også er lettere å bevege seg rundt med kroppen.

Gjør en aktivitet som du liker…hver dag

Om det er bedriftsfotball eller om det er å leke med barna spiller ingen rolle. Gjør noe du synes er kjekt, og som får hodet til å tenke på noe annet. Dette vil føre til at du får en sunnere kropp.

2. Ta vare på tankene dine

Vi bruker mye av tiden vår på å tenke på hvordan vi skal løse et problem. Hele arbeidsdagen går som regel ut på å løse et problem for noen andre.

Hodet ditt er det som styrer tankene dine hver dag, og de tankene som gjør at du ser verden på den måten du gjør.

Derfor er det viktig å ha kontroll på tankene og ta vare på hodet ditt.

Hodet ditt har samme egenskap som en muskel; du må bruke den ellers mister du den. Så lenge du bruker hodet ditt aktivt, så vil den holde seg sunn og i form. Når du slutter å bruke hodet, så vil den gå i forfall.

Så, hvordan kan du holde hodet i form.

Les hver dag

Bruk 60 minutter hver dag til å lese noe. Det kan være bøker om selvutvikling, om å motivere seg selv, om filosofi, økonomi, politikk, helse. Det spiller egentlig ingen rolle, så lenge du leser aktivt i minst 60 minutter hver dag.

Du kan få nye idéer når du leser, og du kan komme på smarte ting du ønsker å gjøre i fremtiden.

Skriv noe hver dag

Har du tanker så skriv de ned i en dagbok. Skriv også ned hva du er takknemlig for hver eneste dag. Du trenger ikke bruke mye tid på dette. 5 minutter er ofte nok.

Det sies at det er viktig å skrive med penn eller blyant, og ikke på tastatur. Kjøp en dagbok som du kan ha for deg selv, og skriv i den hver dag. Du kan også føre logg over været, eller over hva som har skjedd i dag.

Gjør noe nytt

Sett deg som mål at du skal lære noe nytt ukentlig eller månedlig. Det trenger ikke være noe stort. Du kan f.eks sette deg som mål at du skal lære å sjonglere eller en ny akkord på piano. Kanskje en ny låt på gitar eller reglene i sjakk.

Bare det er noe nytt, så vil hjernen jobbe aktivt med noe. Det er viktig.

Unngå “søppel” til hodet ditt

Kroppen din trenger ordentlig mat for å fungere, og hodet ditt trenger sunne tanker for å fungere.

Ikke les alt av nyheter hver dag, og ikke se nyheter på TVen hver dag. Det fører bare til negativitet, da de fleste nyheter handler om krig, juks, uærlige mennesker etc.

Bruk heller tiden på å møte andre mennesker, og utveksl idéer på den måten. Hør andre meninger, og del dine meninger med andre.

Du trenger ikke bekymre deg for at du går glipp av noe viktig i nyhetene uansett. Det viktigste vil du uansett få med deg.

Ser du noe artig på TV som du kunne ønske du var god til, så gå ut å prøv det. Dette vil gjøre at du blir mer proaktiv senere, og du vil bygge en god vane.

3. Ta vare på forholdet med andre

Når du blir født, så har du kun noen få mennesker rundt deg. Det er gjerne foreldrene din, kanskje søsken og besteforeldre++.

Alle andre forhold må du jobbe for å skape. Du får venner på veien når du lever. Noen gode og noen dårlige.

De gode vennene du får på veien, vil være viktig å ha i visse situasjoner. Det er lett å tenke at man kan få nye relasjoner senere i livet, og at man ikke trenger å bruke tid på venner og relasjoner når du er ung. Men for å ha venner man kan stole på, så må man også pleie forholdet over tid. Jo mer du pleier et forhold, desto mer kan du stole på vedkommende i en vanskelig situasjon.

Selv om noen du kjenner ikke feirer bursdag, eller de ikke er flink til å ta kontakt, så er det viktig at du husker på de og bryr deg om de.

Når du gjør en god handling for noen andre, så vil vedkommende huske dette. Det er derfor større sannsynlighet for at du vil få noe tilbake når du trenger det.

Unngå følelsesvampyrer

Det finnes alltid noen som drar energien ut av deg (som en vampyr som suger blodet ut av deg).

Noen finnes på arbeidsplassen din, noen er fra barndommen din som du fortsatt h ar som venn, noen finnes i familien din.

Uansett hva du gjør, så er det omtrent umulig å gjøre noe med det. De vil som regel ikke forandre seg, med mindre de skjønner det selv.

Det beste du kan gjøre med disse menneskene er å unngå de. Det kan være vanskelig i begynnelsen, men det vil være positivt for deg i det lange løp.

Mennesker som støtter deg i det du gjør og som heier på deg, er de du ønsker å være rundt. De gir deg energi, de tar den ikke fra deg. Disse vil være der når du trenger de mest.

4. Få kontroll over økonomien din

Uansett om du har vokst opp i fattigdom eller i rikdom, så må du ta ansvar for økonomien din på ett eller annet tidspunkt.

Sett opp en spareplan, få en oversikt over hva du bruker pengene på, og bli mer bevisst på hva penger er verdt for deg.

For å kunne spare noe, så må du har mer penger inn enn det du bruker. Overraskende mange bruker mer enn de har ved hjelp av kredittkort og dyre lån. Ja, det er greit å kjøpe seg en bolig som vokser i verdi. Da bruker du som regel mer enn du har. Men du trenger ikke kjøpe ny TV med mindre du faktisk har råd til det. En TV synker i verdi, og er alltid en dårlig investering.

Se over alle abonnementer du har gående. Trenger du 10 gb til mobilen din? Trenger du den raskeste internettlinja? Trenger du Spotify når du kan finne gratis musikk på Youtube?

Finn ut av hvor du kan spare, og sett i gang med det.

Spar i fond eller i aksjer. Det er stort sett mye bedre enn å ha pengene i bank. På den måten kan du ta ut en fin sum når du blir gammel.

Lag en vane som går ut på at det faktisk er lurt å spare i stedenfor å bruke.

5. Bruk tid på å utvikle kommunikasjonsevnen din

Mange problemer oppstår i dag pga dårlig kommunikasjon og misforståeleser.

Ektefeller krangler fordi de ikke forstår hverandre.

Ansatte i et firma får sparken fordi de ikke klarte å kommunisere med sjefen godt nok.

Venner krangler fordi man glemmer å lytte til hverandre.

Problemer rundt kommunikasjon kan forårsake store problemer hos mange.

Lær deg å kommunisere samt å lytte. Det er lett å tenke at dette er lett, og det er det kanskje også. Men begynner du å studere teknikker innen kommunikasjon, så fanger du garantert opp noen gode tips.

Lær deg å være raus med andre. Vær en aktiv lytter. Vær spørrende mot andre. Vær nysgjerrig.

Til slutt

Øver du på disse vanene som nevnt over, så vil livet ditt bli merkbart bedre.

Det er ikke sikkert du vil merke noe til det når du er 24 år, men jo eldre du blir desto viktigere er det å ha gode vaner.

Tenk at livet ditt ikke bare skal handle om jobb, men også om andre mennesker, aktiviteter, hobbyer.

Vær mer bevisst på hva som skjer rundt deg og hva du ønsker å oppnå i livet, så vil du merke at livet smiler til deg.

Del gjerne innlegget

Facebook