meditasjon

Hvordan har jeg utviklet en lidenskap for god livsstil?

Innholdsfortegnelse

Stikkordet er disiplin.

For å gjøre endringer i livet, så må man bare bestemme seg, selv om det høres lettere ut enn det kanskje er. Sunne vaner er vanskelig å få inn i livet, og det gjelder faktisk for oss alle. Sier vi noe annet, så er det bare en unnskyldning for at vi ikke klarer å gjøre det. INGEN klarer å legge inn gode vaner uten å ha vært gjennom en del runder med seg selv (joda, kanskje det finnes noen unntak).

Jeg skal her fortelle deg hva som fikk meg til å endre tankegang til å “bare gjøre det uten å tenke for mye”.

Jeg har lest bøker om disiplin, sett videoer, tatt kurs…you name it. Det jeg raskt fant ut er at ALLE kan få bedre disiplin, ved å trene på det.

Jeg husker jeg las følgende strofe for lenge siden:

“Hvis du ikke er villig til å ofre komfort, så har du ikke hva som kreves”.

Når jeg las dette, så var det som om en bryter skrudde seg på innvendig.

Jeg vet ikke hvor tanken om at jeg alltid må være komfortabel kom fra, men i løpet av livet jeg hadde levd til nå, så hadde jeg tenkt at dette var en sannhet jeg måtte forholde meg til. Det er det altså ikke!

Det er faktisk bare tull at man alltid må være komfortabel. Jeg mener ikke at du skal stikke nåler i kroppen din for å føle smerte, men jeg tenker på at du alltid må strebe etter å gå UTENFOR komfortsonen din. Er du utenfor komfortsonen eller kun litt “uttafor”, så betyr ikke det at verden raser sammen.

F.eks, så tenkte jeg at jeg ikke orker å trene eller jogge, fordi det er kjedelig. Men etter at jeg endret tankegang til at jeg må faktisk gå gjennom ubehagelige situasjoner for at livet skal bli bedre, så var det plutselig mye lettere å ta seg en joggetur. Jeg vet at det er positivt for et godt og langt liv, og derfor så gjør jeg det (selv om det ikke alltid er like gøy).

Hvis du synes det er vanskelig å komme i gang, så vil jeg anbefale deg å se på disiplinerte mennesker, og dermed prøve å kopiere hva de gjør. La deg inspirere av andre, og tenk at hvis andre får til noe, så skal DU også få til det samme.

Lær deg å gå utenfor komfortsonene, og lær deg at dette er nødvendig i løpet av livet. Se at dette ofte er kjipt, men at det er noe som gjør at du får det bedre på et senere tidspunkt. Når du gjør dette daglig, så vil det etter hvert bli en vane.

Se på et kjøpesenter. De aller fleste tar rulletrappen opp. Jeg tar alltid trappen. Hvorfor? Fordi det er bedre for helsa. Ja, det er tyngre, men jeg har fått det inn som en vane, at jeg alltid fokuserer på å bevege kroppen mest mulig hvis det er naturlig. Denne vanen er godt plantet i min underbevissthet fordi jeg har gjort det flere ganger på rad.

Hvis det er noen du kjenner som har mye disiplin, og som får til mye i livet, så spør de hva som er hemmligheten. Hvis det er noen du kjenner som er flink til å gå på fjellet, så slå følge, og få inn en vane hvor du av og til går fjelltur (eller en vanlig tur). Det er ofte lettere å få nye vaner sammen med andre.

I militæret, var det et befal som sa til oss; “når du er utslitt, så har du fortsatt 70% å gå på. Det er hodet som stopper deg, ikke kroppen”.

Det viste seg å stemme ganske bra. Vi var sliten etter 1 time, men vi holdt ut uten problem i 6-7 timer til når vi virkelig gikk inn for det.

Del gjerne innlegget

Facebook