En gryte i rustfritt stål fylt med en kremet biff- og soppgryte står på en treflate ved siden av en haug med friske urter.

Skogsgryte med kjøtt og grønnsaker

Denne gryteretten er laget helt fra bunn (som jeg alltid gjør), og smaker fortreffelig. Den er full av godsaker, og veldig enkel å lage.

Under finner du oppskrift på den deilig skogsgryte med mange gode ingredienser.

En gryte i rustfritt stål fylt med en kremet biff- og soppgryte står på en treflate ved siden av en haug med friske urter.
Skriv ut/print

Skogsgryte med kjøtt og grønnsaker

Størrelse: 4 porsjoner

Ingredienser

  • 700 g høyrygg eller annen biff fra storfe
  • 2 ss smør
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk persillerot
  • 5 stk einebær (knust)
  • 1,5 dl vann
  • 200 g sjampinjong (helst fersk)
  • 4 ss rømme
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian (krydder)
  • 2 dl kjøttkraft

Instruksjoner

  • Start med å skjære kjøttet i terninger på ca 2×2 eller 3×3 cm.
  • Smelt smør i en stekepanne, og brun kjøttet på middels til høy varme i ca 1 minutt. Legges så over i en kjele.
  • Skjær opp løk i små båter.  Skjær gulrot og persilleroten i små skiver/stilker. Legg dette i en kjele.
  • Einebærene knuses, og legges i kjelen.
  • Ha i vann, kraft og kok opp. Senk så varmen. La det trekke i ca 30 minutter.
  • Skjær opp soppen og stek denne i stekepanna med litt smør i ca 2 minutter. Ha soppen over i kjelen.
  • Rør hvetemel godt sammen med rømme og fløte og hell det over i kjelen.
  • Tilsett solbærsaft og timian i kjelen og kok opp. Sett så ned varmen og la det trekke i nye 30 minutter på svak varme.
  • Tilsett salt og pepper etter behov.

Del gjerne innlegget

Facebook