person i solnedgang

23 ting du IKKE bør gjøre i løpet av livet

Innholdsfortegnelse

Her kommer en rekke tanker om hva du kanskje bør unngå å gjøre i løpet av livet. Here we go:

 1. Ikke diskuter folk. Diskuter idéer i stedet.
 2. Ikke vær misunnelig eller sjalu på andre. Det får deg til å virke som en kjip person. Denne følelsen vil aldri føre med seg noe godt. Den vil kun tære på deg innvendig.
 3. Ikke sammenligne deg selv med andre. Lev livet ditt slik du ønsker å leve det og sørg for å gjøre de handlinger som fører deg til målet ditt.
 4. Ikke jobb livet av deg. For mye jobbing har ingen sammenheng med produktivitet. Jobb heller smartere ved å implementere gode jobbrutiner som fungerer for deg.
 5. Ikke vær frekk mot andre. Er du frekk mot andre, så vil du bli sett på som en uønsket person og en forkastelig person. Imponér andre ved å være høflig og snill mot dem, og du vil bli respektert for det.
 6. Trekk pusten og reflekter over de fleste situasjoner. Hvis noen sier noe du er uenig i, så ikke fyr løs med dine meninger umiddelbart. Trekk pusten og tenk gjennom om det som blir sagt er noe du kanskje kan være enig i likevel. Det handler om å reflektere over saker og ting, og se ting fra forskjellige syn.
 7. Ikke tvil for mye på deg selv. Du er smartere og tøffere enn du tror, og sterkere enn du ser ut. Gi jernet i alle situasjoner, og ikke tenk at dette er noe du ikke klarer. Setter du inn innsatsen, så vil du klare det meste.
 8. Ikke vær redd for å utføre handlinger. Frykt stopper mennesker i å gjøre noe vi kanskje ønsker å gjøre. Det paralyserer oss. Lær deg å bekjempe fryktene dine/angstene dine, og bli en mer selvsikker person når du utfører dine handlinger.
 9. Begrens tiden du er på sosiale medier. Sosiale medier spiser mye tid hvis du misbruker det. Sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram kan fungerer som noe positivt, så lenge du begrenser tiden du bruker det, og bruker det riktig. Ikke bare vær der fordi alle andre er der. Send gjerne bilder til besteforeldre via Snapchat, men du trenger ikke ta frem mobilen i enhver situasjon bare fordi du må sende et bilde til noen. Finn en balanse.
 10. Ikke mist øyekontakt med andre. Få inn en vane som gjør at du ser den andre part i øynene mest mulig når du kommuniserer med hen. Det fører til at den andre part vet at du lytter.
 11. Fokuser på å få nok søvn. Legg deg før det blir for sent (gjerne senest kl 23 hvis du skal opp kl 07), og sørg for å få gode leggerutiner før du legger deg. Det kan f.eks være å begrense skjermtiden 1-2 timer før leggetid. God søvn er svært viktig for at du skal kunne fungere optimalt gjennom dagen.
 12. Ikke mist idéene dine. Ha alltid en notatblokk eller en mobil i nærheten, slik at du kan notere ned tanker og idéer som plutselig kommer til deg. Slike tanker vil som regel forsvinne om du ikke skriver de ned med en gang.
 13. Ikke vær med pessimistiske/negative personer. Det er mer enn nok negativitet i verden. Du trenger ikke omgås mennesker som stråler feil energi. Omgås heller personer som gir deg energi, og som er positive og optimistiske.
 14. Tenk på hvert minutt som noe verdifullt. Prøv å utnytte hvert minutt av dagen til noe fornuftig som gjør at du kommer deg til neste mål. Det betyr ikke at du aldri kan sette deg ned i godstolen for å høre på musikk (det er også viktig å slappe av). Ha bøker i nærheten som gjør at du lærer noe nytt. Følg personer via Podcast som gjør at du lærer noe nytt. Når du kjører bil, så hør på podcast. Sitter på bussen, så ta frem boken du har på mobilen. Er du alene i huset, så kan du meditere i 15 minutter.
 15. Ikke glem å bevege kroppen din mest mulig i løpet av dagen. Tenk at du skal bevege kroppen din mer enn du sitter i ro. Har du valget mellom heis eller trapp, så velg trapp. Kan du gå en omvei fordi du har god tid, så gjør det. Utfør pushups, chinups etc. i løpet av dagen. Hopp tau, stå med hevet benk når du jobber på kontoret. Tenk at du skal sitte minst mulig, og være i en form for aktivitet når du kan. Det er svært viktig for god helse.
 16. Ikke utsett noe du kan gjøre i dag. Spesielt de tingene som betyr mye for deg og for dine mål. Jo raskere du beveger deg nærmere målet ditt, desto mer vil du få glede av det i løpet av livet ditt.
 17. Ikke stopp med læringen. Kunnskap kan være kjekt å ha i visse situasjoner. Lærer du noe nytt, så stimulerer du hjernen også, slik at den ikke “visner”. Derfor er det viktig at du tenker at hver dag så kan du lære noe nytt.
 18. Ikke stopp å smile. Smil så mye du kan, og spesielt når du er i dialog med andre. Smil også når du går på butikken. Smil er positivt, og gjør at andre også blir glad av å se på deg.
 19. Ikke vær for optimistisk. Av og til kan de sprøeste idéene være noe å gå videre med, selv om de ikke har noen gode odds for å lykkes. Av og til kan mirakler skje.
 20. Ikke ta andre folk for gitt. Alle personer du har i livet ditt på en eller annen måte bør du sette pris på, og aldri ta for gitt.
 21. Ikke la sjanser gå fra deg. Gjør noe med det du tenker i dag. Det er bedre å angre på noe du har gjort, enn å angre på noe du ikke har gjort. Har du idéer du gjerne skulle gjort noe med, så er det lurt å prøve, og heller se senere at det ikke fungerte. Da slipper du å gå hele livet å tenke på hvordan det hadde vært om du hadde gjennomført det du tenkte på.
 22. Ikke unngå forandringer. Forandringer involverer stort sett nye muligheter, vekst og utvikling. Si velkommen til forandringer, og tenk at det er en grunn til at forandringene skjer i livet ditt.
 23. Ikke gi opp drømmene dine. Hold fast på drømmene dine, og gjør små steg hver dag som gjør at du kommer nærmere dine drømmer.

Del gjerne innlegget

Facebook