cashewnøttsmør

Cashewnøttsmør (hjemmelaget)

Cashewnøttsmør er kanskje noe av det beste jeg vet om. Det smaker utrolig godt (jeg elsker cashewnøtter) og det er utrolig lett å smøre på brødskiva. Det passer også godt som tilbehør til frukt.

Dette cashewnøttsmøret er tilsatt litt kokosolje. Du ikke gjøre dette, men det er litt lettere å behandle smøret når det tilsettes litt fuktighet. Olje smeltes på forhånd, slik at den blir helt flytende.

Vil du ikke bruke olje, så må du jobbe litt ekstra med nøttene. Du kan enten bruke en kraftig blender (jeg bruker Vitamix) eller en food processor. Husk å behandle nøttene i høy hastighet helt til oljen i nøttene frigjøres. Da får du nøttesmør.

Grunnen til at jeg lager cashewnøttsmøret selv, er fordi det er billigere enn det du kjøper i butikken, og det smaker litt bedre. Det er også veldig enkelt, så det tar ikke lang tid.

Cashewnøtter er en god kilde til bl.a sink, magnesium og vitamin E.

Under finner du oppskrift på cashewnøttsmør.

cashewnøttsmør
Skriv ut/print

Cashewnøttsmør (hjemmelaget)

Ingredienser

  • 250 g cashewnøtter
  • 40 g kokosolje (smeltet)

Instruksjoner

  • Legg nøttene i en god blender og kjør blenderen til nøttene begynner å bli litt smøraktig. Når jeg lager det i min blender, tar det ca 3-4 minutter.
  • Tilsett olje etter ønske og bland dette godt inn.
  • Du trenger ikke ekstra olje, men smøret blir litt mykere da.

Del gjerne innlegget

Facebook