Gryterett er enkelt å lage fra bunn, og denne gryteretten er utrolig god. Den er mild i smaken, så den passer derfor godt til hele familien. Tilsett litt cayennepepper om du ønsker å lage gryta litt sterkere.
Under finner du oppskrift på en god gryterett med paprika og kjøttdeig.
Gryterett med kjøttdeig og paprika
Total tid30 minutes mins
Størrelse: 4 porsjoner
Ingredienser
- 1 ss smør
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 400 g kjøttdeig
- 2 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 3-4 ss tomatpuré
- 2 paprika
- 400 g hakket tomat
- 4 dl kraft (valgfri smak)
- 1-2 ts salt (prøv deg frem)
- 3 dl ris (tilbehør)
Instruksjoner
- Hakk opp løk og hvitløk i små biter.
- Varm opp smør i en stekepanne, og fres løken til den er blank og gyllen.
- Tilsett kjøttdeig og hvitløk i stekepanna. Brun kjøttdeigen.
- Tilsett paprikapulver og spisskummen.
- Rør inn tomatpuré.
- Del opp paprika i små biter, og tilsett i stekepanna.
- Tilsett alt fra stekepanna over i en kjele.
- Hell over kraft og hakkede tomater.
- La gryta koke/småkoke i ca 20-25 minutter og tilsett salt.
- Kok ris hvis du ønsker det som tilbehør.