hjemmelaget kefir

Hjemmelaget kefir

Kort om hjemmelaget kefir

Da var det endelig kommet til hjemmelaget kefir. Her i hus så drikker vi ca 1 liter hjemmelaget kefir hver dag. Hvorfor? Jo, fordi det er utrolig godt, sunt og veldig bra for tarmfloraen.

Det sies at ca 90% av tarmfloraen utgjør vårt såkalte immunforsvar. Da sier det seg selv at for å holde seg frisk, så kan det være greit å ta vare på tarmfloraen.

Når jeg lager hjemmelaget kefir, så bruker jeg selvsagt upasteurisert melk, som jeg får direkte fra bonden. Jeg kjenner en lokal bonde i nærheten, som forsyner meg med fersk og god melk. Upasteurisert melk er mye sunnere enn vanlig melk siden den verken er pasteurisert eller homogenisert. Hvis du ikke får tak i slik melk, så kan du bruke vanlig h-melk fra butikken.

Man trenger også kefirbakterier. Disse kan kjøpes her. Husk at kefirbakterier kan brukes i all fremtid, siden de formerer seg hver gang du lager kefir. Du trenger ikke å kjøpe nye bakterier hver gang du skal lage kefir.

I kefir finnes det også melkesyre og smørsyre. Det sies at disse stoffene kan motvirke kreft. Det sies også at gjærsopper og bakterier som finnes i kefir avgifter flere substanser i kroppen, slik at de ikke lenger er farlige for oss. Hjemmelaget kefir avgifter også en del radioaktive substanser, resirkulerer hormoner, kolesterol, galle, neurotransmittere, næringsstoffer og mye mer. For å si det på en annen måte; kefir er veldig bra for deg!

Men husk, for å få med alle de positive fordelene jeg nevner over, så må du bruke upasteurisert melk. Melken bør også helst komme fra kyr som beiter mest mulig ute på friskt gress.

Kefirkorn kan kjøpes hos hjemmeriet.dk.

Oppskrift på hjemmelaget kefir.

hjemmelaget kefir
Skriv ut/print

Hjemmelaget kefir

Ingredienser

  • 2 ss kefirkorn
  • 1 liter melk
  • 1 litersglass med lokk

Instruksjoner

  • Legg kefirkornene i et glass på ca 1 liter.
  • Tilsett melk.
  • Legg på lokk og la stå i 2-3 døgn på kjøkkenbenken (ikke i direkte sollys).P.S Lager du veldig mye i én beholder (f.eks 10 litersbøtte), så bør du røre rundt i noen sekunder med en tresleiv ca 1-2 ganger i døgnet.
  • Etter 2-3 døgn, så er kefiren ferdig. Fisk ut kornene med rene hender, skru på lokket og sett ferdig kefir i kjøleskap, klar til å drikkes. Du kan også tømme alt over i en sil, og sile ut melka, slik at kornene ligger igjen.
  • Kefirkornene du nettopp har fisket ut, kan du på nytt legge i et annet glass, og tilsette melk. Start forfra med prosessen.
  • Husk at kornene må ha melk for å overleve. Hvis du ikke skal lage kefir på en stund, så kan du legge kefirkorn i et glass, tømme over melk, sette på lokk, og sette dette i kjøleskapet. Husk å bytt melk ca annenhver uke.

Del gjerne innlegget

Facebook