mangosorbet-feat

Hjemmelaget sorbet med mango

Litt info om hjemmelaget sorbet

Ja, endelig fikk jeg laget en skikkelig god hjemmelaget sorbet. Og det er ekstremt enkelt å lage. Kun 2 ingredienser som base, og litt søtning om du foretrekker det. Søtningen er ikke nødvendig, men du kjenner selv etter å ha mikset basen om du vil ha det.

Anbefalt søtning er uraffinert sukker eller lønnesirup. Raffinert hvitt sukker er ikke bra for deg, så det ville jeg unngått.

Fryser du den lenge, så blir den steinhard, og det kan ta litt tid før du kan spise den etter du tar den ut fra fryseren. Planlegg ca 20 minutter før du skal servere den, kanskje mer også. Dypfryst frukt og kokosmelk tar lang tid å tine.

Liker du ikke kokos, så ikke fortvil. Jeg serverte denne til noen som ikke liker kokosmelk, men hun likte veldig godt denne hjemmelagde sorbeten. Smaken av kokosmelken blir “kamuflert” bak mangoen.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget sorbet med mango. En herlig dessert som de fleste vil like.

Skriv ut/print

Hjemmelaget sorbet med mango

Ingredienser

  • 2 stk mango
  • 1 ss lønnesirup
  • 3 ss uraffinert sukker
  • 400 ml kokosmelk (den med mest fett)
  • 1/8 ts uraffinert havsalt

Instruksjoner

  • Miks alt i en blender.
  • Sett i fryser i 3 timer.

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Mango (vanlig matbutikk)
Lønnesirup (vanlig matbutikk)
Uraffinert sukker (Coop Mega)
Kokosmelk (vanlig matbutikk)
Havsalt, uraffinert (Coop Mega)

Del gjerne innlegget

Facebook