Kort om riskoking
Å koke ris er ikke så vanskelig. Å få en god ris derimot er ikke alltid like lett. Ok, du kan koke opp vann, hive oppi litt ris, og vente i 10 minutter. Men om du vil ha en smaksrik ris som både ser bra ut og lukter bra, så må du lese videre.
Nordmenn har en tendens til å gjøre mat litt kjedelig, og vi har mye å lære fra det store utlandet. Personlig elsker jeg krydder, og har krydderskapet mitt alltid fylt opp med ulike urter og krydder.
Ris passer til mye, og du kan fint erstatte både pasta og potet med ris. Ris finnes også i mange varianter. Basmati, jasmin, fullkorn, brun osv…
Denne siden handler om hvordan du skal koke ris. Du trenger selvsagt ikke å blande inn smør og krydder, og skylle risen på forhånd, men resultatet blir i mine øyne noen hakk bedre.
Under finner du fremgangsmåte på hvordan du kan koke ris.
Hvordan koke ris
Ingredienser
- 2 dl vann
- 1 dl ris dobbelt så mye vann som ris)
- 1 ss smør
- salt
- diverse krydder
Instruksjoner
- Smelt smør i en kasserolle og sett kjelen vekk fra platen.
- Bland inn krydder og salt, og rør det godt inn i smøret.
- Rør inn ris
- Sett kjelen tilbake på komfyren, og tilsett vann.
- Kok opp, rør rundt et par ganger.
- Sett så ned temperaturen til middels/svak, og legg på lokk.
- La det trekke/småkoke i ca 10-15 minutter (eller det pakken sier).
- Når vannet har trekt godt inn i risen, så er den klar til servering.
- Bland gjerne inn litt smør rett før servering, for ekstra god og fyldig smak.