koke torsk

Hvordan koke (trekke) torsk på under 15 minutter

Kort info om fremgangsmåten

Når du skal koke torsk, så er det viktig å huske på at du egentlig ikke skal koke den. Fisken skal trekkes, altså ligge i vann på høy varme, uten at det koker. Jeg skriver derfor “koke” i overskriften, fordi en del som lurer på dette, ikke alltid vet hva “trekke i vann” betyr. Hvis du koker torsken, så har den en tendens til å løsne fra hverandre. Derfor er det bedre å trekke torsken.

Torsk er en fisk som passer meget godt til poteter, gulrøtter og kanskje litt eggesmør. Eggesmør består av egg, smør og litt gressløk. Det smaker aldeles nydelig til kokt torsk. Ellers kan du f.eks prøve kokt torsk sammen med pesto, potet og asparges. Det smaker fantastisk godt. Det er kun fantasien som setter grenser når du skal velge tilbehør til kokt torsk.

Torsk er en meget god fisk som finnes mye av i Norge. Jeg vet om flere som sier de ikke liker torsk, men med en gang de smaker en rett som er tilberedt med godt krydder og tilbehør, så er det plutselig noe av det beste de har smakt. Det er viktig å ikke dømme mat på forhånd.

Under finner du fremgangsmåte på hvordan du kan koke torsk.

koke torsk
Skriv ut/print

Koke torsk

Ingredienser

  • 100 g torsk i store biter
  • vann i kjele
  • salt (1 ts pr liter)

Instruksjoner

  • Kok opp vannet.
  • Skru ned vannet slik at det akkurat ikke koker lenger (temperaturen ligger da på ca 90-95 grader).
  • Legg i torsken, og la den ligge i varmt vann i ca 10 minutter og trekke.

Del gjerne innlegget

Facebook