Litt info om sjokoladeboller
Skal du lage noe godt som også er lett å lage, så er sjokoladeboller med havre noe du bør prøve. Dette kan også kalles sjokoladekuler, siden de formes i hånden og du bestemmer selv om de skal se ut som små kuler, eller større boller.
Det er ingenting i veien for å eksperimentere litt med ulike ingredienser. På slutten av oppskriften så mikser jeg inn tørkede tranebær. Her kan du f.eks bruke hakkede nøtter eller noe annet du liker godt. Det er kun fantasien som setter grenser her.
Sjokoladebollene (eller kulene) er perfekte til å ha med på tur. De holder seg lenge i en pose eller matboks, og de gir masse energi når du trenger det som mest.
Under finner du oppskrift på sjokoladeboller med havregryn. Spør om du lurer på noe.
Sjokoladeboller med havre
Ingredienser
- 125 g havregryn (3 dl)
- 120 g kokosmasse (3 dl)
- 2 ts uraffinert sukker (kan bruke vanlig sukker om du har det)
- 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljepulver)
- 3 ss nøttesmør
- 4 ss kakaonibs
- 3 ss kakaopulver
- 3 ss lønnesirup
- 3 ss kokosolje (hvis nøttesmøret ikke inneholder kokosolje)
- 1 dl tranebær gojibær e.l ((tørket))
Instruksjoner
- Miks havregryn i en kjøkkenmaskin slik at det blir til mel.
- Tilsett kokosmasse, og miks litt til.
- Tilsett så resten av ingrediensene, unntatt bærene du vil bruke til slutt (f.eks gojibær, tranebær…). Miks godt sammen
- Lag kuler av deigen, og rull de i kokosmasse, gojibær, hakkede nøtter eller noe annet godt du har liggende.
Notater
Idé er hentet fra: http://www.altshop.no/blogg/super-sjokolade-havreboller-raw-food-oppskrift/