Denne oppskriften baserer seg på hjemmelaget sjokolade som de fleste kan lage hjemme på kjøkkenet. Det eneste du trenger er en god blender som kan pulverisere nøttene. Du kan selvsagt grovhakke nøttene, slik at det blir litt crunchy tekstur, men jeg foretrekker å mikse nøttene såpass mye at det blir en jevn og fin blanding.
For å lage bringebærfyllet, så har jeg kjøpt ferske bringebær i butikken. Jeg moser de lett med en gaffel, og bruker de som fyll i sjokoladen. Bruker du ferdig sukret syltetøy fra butikken, så blir det altfor søtt etter min smak. Legg til slutt et bringebær på toppen som pynt.
Som søtning bruker jeg lønnesirup. Du kan også bruke annen søtning (f.eks dadler), men jeg synes lønnesirup gir en god og kraftig søtsmak som ingen andre søtstoffer gir. Jeg foretrekker mørk lønnesirup, fremfor lys lønnesirup. Etter det jeg har hørt, så er også den mørke noen hakk sunnere (men mulig jeg har hørt feil).
Under finner du oppskrift på sjokoladefjell med bringebær.
Sjokoladefjell med bringebær
Ingredienser
- 4 ss lønnesirup
- 1 dl kokosolje (smeltet)
- 50 g cashewnøtter
- 1/2 ts havsalt
- 3 ss kakao
- moste bringebær
Instruksjoner
- Bland alt i en blender slik at det blir silkemykt. Hvis det er vanskelig å blende, så må du kanskje tilsette litt vann.
- Legg i sjokolade i muffinsformer opp til ca 1/3.
- Legg på litt syltetøy / moste bær.
- Legg så mer sjokolade på toppen for å dekke til.
- Settes i fryser i 1 time.
- Ta så ut formene, og fjern muffinsformene.
- Klar til å serveres som små sjokoladefjell.