tropisk salat

Tropisk salat med avokado

Kort info

Denne oppskriften er utrolig enkel, og den er ekstremt god. Da jeg prøvde denne for første gang var jeg litt skeptisk. Mest pga at salaten bestod av tropiske frukter, olje, løk og eddik. I mitt hode er dette noe som høres ut som en rar kombinasjon, men så feil kan jeg altså ta. Jeg tuller ikke når jeg sier at dette er noe av det beste jeg noen gang har smakt, i hvert fall innenfor salat-sjangeren. Nevnte jeg at dette er en salat som er utrolig god?

Dette er en salat som tar kun 5-10 minutt å snekre sammen, men den bør stå i 45-60 minutt for at smakene skal fordele seg og for at oljen og eddiken skal få jobbet sammen. Avokadoen tilsettes til slutt, siden denne fort kan bli brun.

Jeg skriver ikke nøyaktig hvor mye jeg bruker i en slik salat. Jeg pleier å ta en hel frukt eller grønnsak, hakke den i små biter, og legge alt i en bolle. Når det kommer til løken, så tar jeg stort sett en halv rødløk. Elsker du smaken av løk, så er det bare å tilsette mer. Eventuelt mindre, om du hater smaken av løk. Eddiken er av typen rå eplecider-eddik som også inneholder ‘mor’ (mother). Denne finner du sikkert på utvalgte butikker i Norge, men jeg kjøper min fra Ebay.co.uk. Søk på ‘bragg acv mother’ så fnner du den jeg bruker. Den koster ikke mye, og den varer lenge, så det er et kjøp jeg anbefaler deg å gjøre. Dette er altså IKKE det samme som den du kjøper på vanlige matbutikker. Du kan bruke den også, men den som inneholder ‘mor’ og er rå, er bedre for helsa.

tropisk salat
Skriv ut/print

Tropisk salat med avokado

Ingredienser

 • 1 papaya
 • 1 mango
 • 1/2 rødløk
 • litt koriander
 • 3 ss eplecidereddik
 • litt pepper
 • litt uraffinert havsalt
 • 2 avokado
 • paprikakrydder

Instruksjoner

 • Kutt opp alt, unntatt avokado.
 • Legg alt (unntatt avokado) i en bolle og miks sammen
 • Tilsett litt olje, eplesider-eddik, salt og pepper og miks sammen.
 • La stå i 45-60 minutt for marinering
 • Skjær opp avokado slik du vil ha den. Jeg pleier å hakke den i terninger, men du kan også dele en avokado i 4 deler, og legge på et fat.
 • Hell den ferdige marinerte miksen over avokadoen. Eventuelt kan du tilsette avokadoen i selve miksen. Vurdér selv i forhold til hvor pent du vil ha det.
 • Tilsett paprika-krydder til slutt.

Del gjerne innlegget

Facebook