Mange tenker kanskje på vannmelon som en frukt som kun inneholder vann og fruktsukker. Men, dette er ganske langt fra sannheten. Vannmelon inneholder også vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Vannmelon inneholder bl.a en del vitamin C, som er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. En god vannmelon er ofte fast i skallet, og den skal ha en skarp grønn farge. Unngå vannmeloner som har myke områder, da de kan være dårlige på smak.
Det som er fint med vannmelon, er at du alltid slukker tørsten når du spiser denne fantastiske saftige frukten. Den inneholder svært mye vann, og gjør at du sannsynligvis ikke trenger å drikke så mye når du inntar vannmelon.
Gelatin består av protein og er et bra tilskudd for å reparere skader i kroppen. Gelatin bygger opp kollagen i kroppen, ordner opp i tarmskader og normaliserer magesyreproduksjonen. Mange i den moderne verden har en eller annen form for ubalanse i kroppen, og man bør derfor innta gelatin i ny og ne.
Under finner du oppskrift på vannmelon-gelé.
Vannmelon-gelé
Ingredienser
- 2 ss gelatin (pulver)
- 1 dl vann
- 1 vannmelon
Instruksjoner
- Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt slik at det blir oppløst.
- Del en melon i to.
- Grav ut melonkjøttet fra melonen.
- Legg melonkjøttet i en blender, og miks godt. Tilsett gelatinblandingen.
- Hell alt tilbake i den utgravde melonen, og sett kjølig i et par timer (eller til det har stivnet).