Litt info
Chili con carne er noe som kanskje er nytt for noen. Er du glad i tex-mex, så har du garantert vært innom chili con carne. Hvis ikke, så er det bare å hive seg rundt, og lage en deilig rett bestående av kjøtt, ulike typer grønnsaker, og sterkt krydder. Fremgangsmåten er veldig enkel. Følger du oppskriften under, så er du ferdig på under 1 time. Selve arbeidet går unna på 10 minutter, men kokingen tar ca 45 minutter.
Husk å tilpass kryddermengden ut i fra hva du liker. Noen elsker sterk mat og kan bruke mye kajennepepper, mens andre liker maten litt mildere.
Mange liker å bruke chili con carne i mais-wraps eller hvete-wraps. Fyll opp med chili con carne, putt i litt ost og guacamole, så har du en velsmakende middag. Du kan også bare spise chili con carne som den er. Smaker godt, og gjør godt. Sterke krydder er med på å sette i gang kroppens blodsirkulasjon. Så om du liker sterk mat, så er det bare å kjøre på med sterke krydder.
Alle ingredienser jeg bruker kan kjøpes i vanlige matbutikker.
Under finner du oppskrift på chili con carne. Lurer du på noe, så legg igjen en kommentar nederst.
Chili con carne
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig (eller karbonadedeig)
- 1 pakke røde bønner
- 2 to mater
- 1 paprika
- 1 løk
- 3 hvitløksfedd
- 50 g tomatpuré
- 1 chili
- 1 ts kajennepepper
- 1-2 ts spisskummen
- 1 ts oregano
Instruksjoner
- Stek/brun kjøttet i en panne og ha det over i en kjele.
- Skjær paprika, løk, hvitløk og stek de i en panne med litt smør/olje.
- Tilsett dette sammen med kjøttet, og tilsett krydder, tomat og tomatpuré.
- Kok i ca 45 minutter til 1 time.
- Bland inn bønnene før servering.
- Smak til med salt.