Fettfudge, eller phatfudge som den egentlig heter, er en oppskrift som er hentet fra Mary Shenouda. Hun lagde denne fudgen en gang, og den har blitt veldig populær. Den inneholder sunne ingredienser, og den er særdeles lett å lage. Fudge med fett gir en energiboost, og den passer utmerket godt om du trenger rask energi der og da. Et godt eksempel er på en lang fjelltur, og du trenger noe enkelt å putte i munnen.
Noen reagerer kanskje på kaloriinnholdet. Kaloriene kommer fra sunne råvarer, og mange kalorier betyr ikke at det nødvendigvis er usunt (som mange tror). Smøret jeg bruker er bestilt fra tidsporten.no. Det er upasteurisert smør fra gressbeitende kyr. Dette smøret inneholder vitamin A, D og K2 som er svært viktig for oss.
Liker du godt kaffe, så kan du fint tilsette litt kaffe i oppskriften. Er det andre ingredienser du føler passer fint, så er det bare å kjøre på. Oppskriften under er ingen fasit, men den fungerer godt. Blandingen av de ulike krydderne, fungerer i harmoni med hverandre, og gir en god smaksopplevelse i munnen.
Under finner du oppskrift på fudge med fett, eller fettfudge om du vil.
Fettfudge / phatfudge
Ingredienser
- 80 g tahini (eller kokossmør)
- 80 g smør
- 20 g kakao
- 1/2 ss gurkemeie
- 1/2 ss kanel
- 1/2 ss honning
- 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljepulver)
- 1/8 ts cayennepepper
- 1 ss gelatin (kan droppes)
Instruksjoner
- Smelt sammen tahini/kokossmør, honning og smør. Bland dette godt sammen.
- Tilsett gurkemeie, kanel, kakao, vanilje, cayennepepper og gelatin. Bland dette godt sammen.
- Tilsett blandingen i sjokoladeformer eller isbitformer.
- Frys i ca 2 timer før servering.