Litt info om fiskegryte med torsk.
Fiskegryte med torsk smaker godt. Det er også sunt, og når det lages på denne måten, så faller det i smak hos de fleste, inkludert barna. Her i huset gikk det i hvert fall raskt ned, og alle synes middagen var veldig god.
Fisken er torskefiléter som vi hadde i fryseren. Husk å ta ut fisken en stund før du skal lage fiskegryte med torsk, slik at den får tint skikkelig. Om den er litt frossen når du kutter den opp, så spiller ikke det så stor rolle.
Ellers så har jeg en del grønnsaker i. Ulike løksorter er viktig når man har fisk. Ellers så er det litt paprika, basilikum, fløte og crème fraîche i fiskegryta. Sistnevnte ingrediens er viktig for å få en fin og fyldig smak på fiskegryta. Husk at du kan bruke melk i stedet for fløte. Jeg foretrekker fløte, da smaken blir en del bedre…og fett er ikke usunt!
Tiden jeg brukte på å få ferdig fiskegryta var omtrent 30 minutter. Hvem har sagt at hjemmelaget mat tar lang tid å lage?
Under finner du oppskrift på fiskegryte med torsk. Info om hvor jeg kjøper ingrediensene, finner du nederst.
Lykke til med fiskegryta.
Fiskegryte med torsk
Ingredienser
- 2 ss smør
- 1 ts karri
- 1/2 purreløk
- 1/2 løk (type gul)
- 2 hvitløksfedd
- 1,5 ss hvetemel
- 4 dl fløte (eller h-melk)
- 2 dl creme fraiche
- 400 g torsk
- 1 paprika
- 1 ss basilikum (fersk)
- salt og pepper (smak til)
Instruksjoner
- Finhakk purreløk, hvitløk og løk.
- Skjær paprika i passe små biter.
- Kutt fisken i terninger, ca 2×2 cm.
- Smelt smør i en stor gryte ved lav varme.
- Legg i purreløk, karri, finhakket løk og hvitløk. La det surre under omrøring i ca 5 minutter.
- Rør inn melet.
- Tilsett melk/fløte og crème fraîche og gi det et raskt oppkok. Rør godt.
- Tilsett fiskebitene og paprika, og la det trekke i ca 10 minutter. Sjekk at fisken er kokt etter ca 10 minutter.
- Tilsett salt og pepper etter behov.
- Pynt til slutt med litt basilikum. Server gjerne med kokte poteter om du ønsker det ved siden av.
Notater
Kilde: godt.no