fudge-med-peppermynte-feat

Fudge med peppermynte

Fudge med peppermynte smaker supergodt.

Er du på jakt etter en sjokolade som smaker litt som After Eight, men som er sunnere? Da har du kommet til riktig sted. Fudge med peppermyntesmak smaker omtrent som After Eight. Forskjellen er at disse er langt sunnere. Greit nok, helt lik er de kanskje ikke i smak, men de er ikke så veeeldig langt unna.

Da jeg var yngre, elsket jeg After Eight. Jeg har fortsatt minner om at jeg spiste en hel boks mens jeg så på film en julekveld. Den tid er (heldigvis?) forbi. I dag kan jeg godt kose meg med en liten After Eight i ny og ne til en varm kaffekopp, men det hører med til unntakene. Jeg spiser heller fudge med peppermynte. Her kan jeg selv bestemme hvor mye søtning jeg ønsker, og hvor mye peppermyntesmak jeg vil ha i.

Vær obs på at peppermynte setter mye smak, så du må ikke bruke for mye peppermynteolje. Peppermynteolje får du kjøpt på apotek eller helsekost. Si til betjeningen at du skal bruke den til baking.

Du kan også lage sjokoladefudge, eller hjemmelaget sjokolade uten melk og tilsette litt peppermynteolje. Da får du en herlig peppermyntesmak på sjokoladen.

Under finner du oppskrift på fudge med peppermynte.

Skriv ut/print

Fudge med peppermynte

Ingredienser

  • 2 ss kokosolje
  • 2 ss kokossmør
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss honning
  • 1/2 ts peppermynteekstrakt (prøv deg frem)
  • 1 ss kakao

Instruksjoner

  • I en kjele, bland sammen kokosolje, kokossmør, kokosmelk, honning og peppermynte. Varm opp slik at det smelter godt sammen.
  • Tilsett kakao, og rør til det er godt mikset sammen i kjelen.
  • Hell blandingen over i en liten form (eller i små sjokoladeformer) og sett i fryseren i ca 2 timer.
  • Ta ut etter behov, og spis de med en gang.

Notater

Hvor finner jeg ingrediensene:
Kokosolje: Coop Mega.
Kokossmør: helsekost eller lignende.
Kokosmelk: vanlig matbutikk
Honning: vanlig matbutikk
Peppermynteekstrakt: apotek (si at du skal bruke den til matlaging)
Kakao: vanlig matbutikk

Del gjerne innlegget

Facebook