Litt om gjæret grønnsaksjuice
Hvorfor er det bra å gjære grønnsaksjuice? Det er fordi man får frem mer næring og den blir lettere fordøyelig for kroppen vår. Du trenger ikke å gjære juicen, men hvis man ikke gjør det, så går man bl.a glipp av en del gode bakterier som hjelper på fordøyelsen.
Prosessen er den samme som når man lager surkål. Surkålen ligger i saltlake eller myse og gjærer over flere dager/uker.
Når jeg lager gjæret grønnsaksjuice, så bruker jeg de grønnsakene jeg har liggende. Det du ser under på oppskriften er kun et forslag. Det er ingen problem å bruke noe annet enn det som står der. Du bruker selvsagt det du har for hånd.
Gjæret grønnsaksjuice
Ingredienser
- 4 rødbeter
- 1 pakke stangselleri
- 1 agurk
- 3 gulrøtter
- 1 sitronjuice
- 1 dl myse
Instruksjoner
- Gjør om alle ingrediensene til juice, ved å kjøre de gjennom en juicemaskin eller lignende.
- Hell over i et glass og tilfør 1 dl myse eller 1 ts salt. Oppskrift på myse fnner du på renerehelse.no ved å søke etter “myse”.
- Sett på tett lokk, og la det stå på kjøkkenbenken i ca 48 timer (2 døgn).
- Du trenger ikke å drikke alt etter 2 dager. Den kan stå lenger, men sett den i kjøleskap etter 2 dager.
Notater
Hvor kjøpes ingrediensene:
Myse: lages selv.
Resten: vanlig matbutikk. På Coop Mega har de et stort utvalg av økologiske grønnsaker.