Litt info om karbonader
Grunnen til at jeg sier hjemmelagde karbonader “fransk innspill”, er fordi blandingen av hvitløk og rosmarin gir en smak av Provence. Kombinasjonen passer utmerket godt, og gir en herlig smak som setter seg godt i munnen. Ikke spar på krydderet. Det skal mye til for at det blir for mye hvitløk og rosmarin…så lenge du holder deg innenfor rimelighetens grenser.
Alle ingredienser til hjemmelagde karbonader handler jeg på vanlig matbutikk. Jeg handler på Kiwi som ligger 1 km unna hvor jeg bor. Der finner jeg det meste. Trenger jeg noe spesielt, så handler jeg på Coop Mega. Der har de det meste du trenger.
Et godt tips når du skal forme kjøttet til hjemmelagde karbonader, er å la kjøttet være kaldt. Mitt var akkurat kommet ut av frossen tilstand, så det var kaldt og godt. Da er det lett å forme de til karbonader. Jeg bruker også hendene til å mikse sammen hvitløk, rosmarin, egg og kjøtt. Bruk en sleiv om du heller foretrekker det.
Under finner du oppskriften på hjemmelagde karbonader med fransk innspill.
Hjemmelagde karbonader med fransk innspill
Ingredienser
- 400 g karbonadedeig
- 3 ss Rosmarin fersk
- litt pepper
- havsalt
- 2 fedd hvitløk
- 3 to mater
- 1 squash
- 700 g poteter
- 1 egg
Instruksjoner
- Ovn på 250 grader.
- Skrell og skjær potetene i relativt tynne skriver (1-2 cm tykke). Kok dem i ca 5 minutter i saltvann.
- Skjær squashen og tomatene i skiver.
- Finhakk 1 fedd hvitløk.
- Legg poteter, squash, tomater og hvitløk lagvis i en ildfast form. Legg på salt og pepper mellom lagene.
- Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
- Finhakk det siste hvitløksfeddet. Bland dette sammen med karbonadedeig, egg og rosmarin. Smak til med salt og pepper. Formes til ca 8 karbonader.
- Stek karbonadene i litt smør. 3 minutter på hver side. Middels varme.
- Server med gratengen først, og så karbonader på toppen. Pynt med litt rosmarin på toppen.
Idé hentet fra Tara måltid.