Kort info om hjemmelagde karbonader
Hjemmelagde karbonader er noe som du helt sikkert klarer å lage selv. Det er egentlig veldig enkelt, og du kan tilsette akkurat det du ønsker i karbonadedeigen. Her i huset, så spiser vi hjemmelagde karbonader når vi har lyst på noe ekstra godt. Alle i huset elsker smaken av disse gode karbonadene. Her får du oppskriften på karbonader med fransk innspill.
Velger du å bruke kjøttdeig og ikke karbonadedeig i hjemmelagde karbonader, så er det helt greit. Du velger selv det du liker best. Karbonadedeig er noe dyrere, men mindre fett. Jeg har overhodet ikke fettfobi, da jeg vet at kroppen trenger fett. Men som sagt, du får velge det du synes er best.
Det er viktig å tenke på tykkelsen på hjemmelagde karbonader når du steker de. Er de tykke, så krever de noe lenger steketid, men også noe lavere temperatur. Lager du noe som er veldig tynt, så går det unna på kortere tid, og kanskje litt høyere temperatur.
Potetmel kan også tilsettes om du ønsker det. Dette gjør at ting holder seg bedre sammen. Jeg bruker ikke det i oppskriften under, da jeg føler det ikke er nødvendig. Jeg bruker heller egg, og det fungerer også som lim.
Vil du ha oppskriften på hjemmelagde kjøttkaker, så klikk her.
Under finner du oppskrift på hjemmelagde karbonader.
Hjemmelagde karbonader
Ingredienser
- 500 gram karbonadedeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 chili
- 1 egg
- 2 ts uraffinert salt
- 1 ts pepper
- 2 ts timian
- 1/4 dl vann
- smør (til steking)
Instruksjoner
- Finhakk chili og løk.
- Bland alt i oppskriften godt sammen.
- Krydre etter eget ønske.
- Form til karbonader.
- Stekes på hver side i ca 3-4 minutter på middels varme.
- Hvis du foretrekker blodige/rød/rosa karbonader, så må de stekes litt mindre.