hjemmelaget grillkrydder

Hjemmelaget grillkrydder

Hvorfor lage ditt eget hjemmelagde grillkrydder?

Når det gjelder oppskrift på hjemmelaget grillkrydder, så har alle sin egen unike smak som de liker å legge til maten. Noen mennesker liker maten godt krydret, mens andre foretrekker lite krydder. Uansett hva du foretrekker, kan du enkelt lage ditt eget hjemmelagde grillkrydder hjemme med bare noen få enkle ingredienser. Ikke bare vil dette tillate deg å tilpasse smaken til din smak, men det vil også spare deg for penger i det lange løp. Personlig synes jeg dette er det beste grillkrydderet som finnes!

Det er uendelige muligheter når det kommer til å lage ditt eget grillkrydder. Hva er så innholdet i en standard grillkrydderblanding? En grunnleggende oppskrift kan inkludere salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver og paprika. Derfra kan du legge til andre krydder som spisskummen, chilipulver eller til og med tørkede urter som timian eller rosmarin. Nøkkelen er å eksperimentere til du finner den perfekte blandingen som passer smaksløkene dine. Noen er opptatt av grillkrydder uten salt. Selv synes jeg det blir veldig tamt, men om du ønsker å redusere saltet, eller kutte det helt ut, så er det selvsagt helt ok.

Fordelene med hjemmelaget grillkrydder: valgfrie ingredienser, ingen konserveringsmidler

Når det gjelder krydderblandinger, vil det å lage din egen hjemme alltid være det beste alternativet. Ikke bare lar det deg tilpasse smakene til dine preferanser, men du vet også nøyaktig hvilke ingredienser som skal inn i blandingen. Med butikkkjøpte blandinger risikerer du skjulte konserveringsmidler og andre uønskede tilsetningsstoffer.

Når du lager din egen krydderblanding kan du være sikker på at den blir frisk og fri for konserveringsmidler. Dette er spesielt viktig hvis du bruker blandingen på kjøtt, da friskhet kan utgjøre en stor forskjell i smak. En annen fordel med å lage din egen krydderblanding er at du kan styre sterhetsnivået. Hvis du liker ting sterkt, tilsett mer chilipulver eller cayennepepper. Omvendt, hvis du foretrekker en mildere smak, reduserer du bare mengden av disse ingrediensene.

Prøv hjemmelaget grillkrydder på kylling.

hjemmelaget grillkrydder
Skriv ut/print

Hjemmelaget grillkrydder

Størrelse: 1 porsjon

Ingredienser

  • 1 ss oregano (tørket)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts koriander (malt)
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts havsalt

Instruksjoner

  • Bland alt sammen og bruk ønsket mengde i mat.

Video

Her er andre varianter av hjemmelaget krydder.

Del gjerne innlegget

Facebook