kyllinglår-feat

Kyllinglår i ovn

Kort om kyllinglår i ovn og gode tips

Kyllinglår i ovn er nydelig. Spesielt om du krydrer de godt med ulike typer krydder. Du velger selvsagt selv hvilket krydder du ønsker, men jeg kan komme med noen forslag.

Salt, pepper, rosmarin og timian passer godt sammen. Hvis du ser på fremgangsmåten på hvordan du steker hel kylling i ovn, så er det egentlig helt likt. Forskjellen er at steketiden og temperaturen er litt annerledes.

Når du legger kyllinglårene i form, så kan du godt smøre formen med litt smør eller annet mettet fett. Du må ikke, men det skader ikke. Du sørger da for at kyllingen ikke setter seg fast i bunnen på noen som helst måte. Bruk gjerne smør når du skal tilberede kyllinglår i ovn.

Kyllinglår i ovn er som nevnt ovenfor, meget godt. Det er saftig og det er relativt sunt (ikke all kylling er like sunn). Jeg bruker kylling fra Stange, som selges på Rema 1000. Denne er økologisk, og den smaker bedre enn det meste du får kjøpt i butikken. Den er noe dyrere, men det er så absolutt verdt det.

Fordelen med økologisk kylling, er at de får et bedre og sunnere fôr, slik at kjøttet vi spiser også blir noen hakk sunnere. Selv om det er økologisk, så får ikke kylling fra butikken optimalt kosthold. Hvis du skal få til det, så må du “dyrke” kyllingen selv.

Skriv ut/print

Kyllinglår i ovn

Ingredienser

  • 1 kyllinglår
  • smør
  • sitron
  • rosmarin
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Tørk kyllinglårene godt. Dryss så på salt, pepper og rosmarin.
  • Legg litt smør i bunnen av en ildfast form og eventuelt en klatt med smør på toppen av kyllinglårene.
  • Legg stykkene i en ildfast form, med skinnsiden opp.
  • Press over litt sitronsaft.
  • Kyllinglårene stekes i ovn, 200 grader i 37-40 minutter.

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Alle ingredienser kjøpes i vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Facebook