indisk kyllingsuppe

Indisk kyllingsuppe med ingefær og sitrongress

Litt info om indisk kyllingsuppe

Indisk kyllingsuppe er en suppe som jeg alltid har likt godt. Jeg har også stort sett kjøpt ferdige posesupper tidligere, og spist disse uten å tenke på at det kanskje ikke er så bra. Okay, nå skal jeg ikke si at posesupper er giftige eller farlige, men de er langt i fra så sunn som en skikkelig hjemmelaget indisk kyllingsuppe fra bunnen er. Kylling med kokosmelk er en oppskrift som absolutt alle klarer å lage, da dette er en enkel suppe.

Oppskriften på den indiske suppen er mager og sunn, siden den omtrent kun inneholder kylling med kokosmelk, kyllingkraft, grønnsaker og frisk koriander. Den er også ekstremt lett å lage, og starter du kl 12, så er du sannsynligvis ferdig rundt 1230-1240. Da har du en herlig og enkel indisk kyllingsuppe som er klar til å fortæres.

Ingrediensene jeg bruker i den indiske kyllingsuppen er kun et forslag. Om du f.eks ikke får tak i sitrongress når du skal tilberede kylling med kokosmelk, så kan du selvfølgelig droppe dette. Jeg kjøpte mine sitrongress på Coop Mega. Ønsker du en mindre sterk suppe, så kan du redusere mengden av både rød chili og ingefær. Jeg liker den sterk, så da har jeg skrevet ned et forslag på det. Husk at en oppskrift kan endres på etter eget ønske. Man trenger ikke følge den slavisk når man skal lage en enkel suppe som denne. Akkurat denne er inspirert fra det indiske kjøkken, til de som er interessert i å vite det. Lenger ned finner du oppskrift på en særdeles god indisk kyllingsuppe, som smaker godt og som er enkel å lage.

Indisk kyllingsuppe som bl.a inneholder kylling med kokosmelk, er basert på kyllingkraft, og den lager jeg fra bunnen. Du kan selvsagt kjøpe ferdig kyllingkraft eller bruke kyllingbuljong. Uansett så foretrekker jeg å lage den selv, fordi smaken ofte blir litt bedre i denne enkle suppen.

Husk å bruke revet frisk ingefær når du lager denne enkle suppen. Da blir resultatet hakket bedre. Hvit pepper bruker jeg også en del. Prøv deg fram, så finner du ut hva du foretrekker selv i kylling med kokosmelk.

Se under for oppskrift på hvordan du lager en indisk kyllingsuppe med eple, sitrongress, ingefær og rød chili fra grunnen. Det er viktig å lage sunn mat jevnlig, slik at du kommer inn i en god rytme. Husk at dette er en enkel suppe som de fleste klarer å lage. Kylling med kokosmelk er bare helt nydelig.

indisk kyllingsuppe
Skriv ut/print

Indisk kyllingsuppe med ingefær og sitrongress

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 boks kokosmelk
  • 1/2 grønt eple
  • 1 stor terning ingefær
  • 1 chili
  • 3 strå sitrongress
  • 6 sjampinjong
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 neve fersk mynte
  • 1 lime
  • 1 ts karri
  • smør til steking
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Rensk kyllingen slik at du sitter igjen med bare kjøttet. Del dette i små passende biter.
  • Lag ca 5 dl kyllingkraft (oppskrift finner du på renerehelse.no) eller bruk kyllingbuljong/fond (prøv deg frem med 5 dl. Mer = tynnere suppe).
  • Hakk opp chili, sitrongress, ingefær og eple i små biter. Tilsett i kraften, og la det småkoke i noen minutter.
  • Skjær sjampinjong i passende små biter, press limesaft over og stek de på panne i ca 2-3 minutter. Bruk gjerne smør. Sett til siden.
  • Tilsett kokosmelk i kraften, tilsett salt etter behov, og kjør suppen i blender til en fin og jevn blanding.
  • Hell suppen tilbake i kjelen, og tilsett sjampinjong, kylling, karri og hvit pepper.
  • Kok i noen minutter før du tilsetter koriander og mynte helt på slutten.

Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:
Kylling: kjøper Stange sin på Rema 1000.
Kokosmelk: vanlig matbutikk. Bruker den med mest fett.
Eple: vanlig matbutikk.
Ingefær: vanlig matbutikk.
Chili: vanlig matbutikk.
Sitrongress: vanlig matbutikk eller innvandrerbutikk.
Sjampinjong: vanlig matbutikk.
Koriander: vanlig matbutikk.
Mynte: vanlig matbutikk eller innvandrerbutikk.
Lime: vanlig matbutikk.
Karri: vanlig matbutikk.
Smør: Vanlig matbutikk.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Pepper: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Facebook