Litt info om hjemmelagde kjøttkaker
Jeg vil ikke påstå at dette er verdens beste hjemmelagde kjøttkaker, men jeg tror ikke det er så veldig langt unna. Disse hjemmelagde kjøttkakene smaker himmelsk, og passer godt inn i middagsmenyen for hele familien. Her i huset spiser vi gjerne hjemmelagde kjøttkaker når vi skal kose oss med noe godt til middag. For mange, så er kanskje ikke kjøttkaker noe eksklusivt. Men lager du de helt selv, så blir de ofte mye bedre enn de du kjøper i butikken. I hjemmelagde kjøttkaker, så kan man tilsette akkurat det man ønsker.
Liker du f.eks sterke hjemmelagde kjøttkaker, så tilsett ekstra chili. Jeg elsker sterk mat, og bruker gjerne masse chili. Dette må du avgjøre selv, ut i fra hva du liker best.
Ellers så er ingefær og muskat en viktig ingrediens i hjemmelagde kjøttkaker. Dette setter en meget god smak, som passer utmerket godt sammen.
Potetmel bruker jeg også. Dette trenger du egentlig ikke, men det hjelper på å holde kjøttkakene godt sammen. Egg brukes også, og det hjelper også på å holde kjøttkakene sammen, slik at de ikke faller helt sammen.
Hjemmelagde kjøttkaker
Ingredienser
- 400 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
- 1 chili
- 1 løk
- 1 ts muskat
- 1 ts ingefær
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- salt og pepper etter behov
Instruksjoner
- Finhakk løk, og bland dette sammen med resten i en bolle. Bland gjerne karbonadedeigen til slutt.
- Ta ut en toppet ss med deig, og form de til kjøttkaker.
- Stek hver kjøttkake i en panne med smør. Først ca 30 sekund på hver side ved høy varme.
- Så ned til middels/svak varme i ca 5 minutter på hver side. Legg gjerne på lokk.