hjemmelaget leverpostei

Hjemmelaget leverpostei av lammelever

Kort info om hjemmelaget leverpostei

Endelig er lammelever i hus. Jeg kjøpte lammelever av et slakteri som heter Øre Vilt. Det ligger ca 3-4 mil utenfor Molde. Lammelever bruker jeg i hjemmelaget leverpostei. Denne leverposteien er utrolig sunn, og den smaker veldig godt.

Som du ser på bildet til høyre, så er det omtrent bare 1/3 av innholdet som er lever. Det er også svinelever  i det meste av det du kjøper i butikk, som ikke er like sunt som lammelever. Lam går fritt på beite store deler av året, og spiser derfor renere mat. Dette gjør at levra er sunnere og inneholder mer næring.

Hjemmelaget leverpostei inneholder langt mer enn 1/3 med lever. Jeg regner med at rundt 80% av innholdet er lever i hjemmelaget leverpostei.

Ellers kan jeg nevne at lever er en svært god kilde til flere ulike vitaminer og mineraler. Dette inkluderer bl.a jern, folat, sink, fosfor, niacin, kobber, riboflavin, vitamin B12, B6 og A.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget leverpostei.

hjemmelaget leverpostei
Skriv ut/print

Hjemmelaget leverpostei av lammelever

Ingredienser

Hvitsaus

  • 40 g smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk

Resten

  • 600 g lammelever
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 brødskive
  • 2 egg
  • 2 ss kraft
  • 2 ts salt
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts nellik

Instruksjoner

Hvitsaus

  • Smelt smøret, pisk inn melet, og spe ut med melk til en tykk saus. Sett til siden.

Resten

  • Stekovnen settes på 170 grader.
  • Sett inn en stor form med vann i nest nederste rille (dette er vannbadet).
  • Smør en brødform med smør.
  • Skjær opp lever i passe biter på rundt 3-4 cm.
  • Skjær løk og hvitløk i mindre biter.
  • Riv brødskivene i stykker.
  • Kjør dette gjennom kjøttkverna på en kjøkkenmaskin eller gjennom kvivbladene på en hurtig kjøkkenmaskin om du ikke har kjøttkvern.
  • Rør så inn eggene i farsen, et av gangen.
  • Rør inn krydder og kraft og til slutt hvitsausen.
  • Legg farsen over i brødformen (ha litt klarning på toppen slik at det ikke renner over når det hever).
  • Sett i ovnen på 170 grader i ca 65-75 minutter.
  • Etter steking, så avkjøles posteien, før den eventuelt legges i mindre beger. Dette kan fryses.

Del gjerne innlegget

Facebook